Η πρώτη εκτέλεση στις ΗΠΑ μετά τον κορωνοϊό

Στέφανος Αβραμίδης20 Μαΐου 2020

Η πρώτη εκτέλεση στις ΗΠΑ στην εποχή του κορωνοϊού έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι. 

Ο Γουόλτερ Μπάρτον, 64 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 81χρονης Γκλάντις Κούλερ.

Το θύμα διέθετε ένα τροχόσπιτο στην πόλη Όζαρκ κοντά στο Σπρίνγκφιλντ. Στις 9 Τον Οκτώβριο του 1991 βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της. Είχε ξυλοκοπηθεί, βιαστεί και στο σώμα της υπήρχαν πάνω από 50 μαχαιριές.

Ο Μπάρτον βρισκόταν συχνά στο πάρκινγκ των τροχόσπιτων όπου ήταν και αυτό της Κούλερ. Βρισκόταν μαζί με την εγγονή του θύματος και έναν γείτονα όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας. 

Στο πουκάμισο του Μπάρτον βρέθηκε αίμα που οι εξετάσεις DNA αργότερα απέδειξαν ότι ήταν του θύματος. Αυτός υποστήριξε ότι ήταν αθώος και πως το αίμα πρέπει να βρέθηκε εκεί όταν έβγαλε την εγγονή της Κούλερ από το σώμα. Το κορίτσι επιβεβαίωσε αρχικά τα λεγόμενά του, αλλά αργότερα κατέθεσε ότι ο Μπάρτον δεν μπήκε ποτέ στο υπνοδωμάτιο.

Το 2006 ο Μπάρτον κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και του επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

Η υπόθεση εκδικαζόταν επί χρόνια λόγω εφέσεων αλλά η μοίρα του σφραγίστηκε όταν δεν υπήρξε παρέμβαση ούτε και από τον κυβερνήτη της πολιτείας του Μιζούρι.

Σήμερα, 20 Μαΐου, ο Γουόλτερ Μπάρτον εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση σε φυλακή στο Bonne Terre, περίπου 60 μίλια νότια του Σεντ Λούις.

Στην τελική του δήλωση που κυκλοφόρησε πριν από την εκτέλεση, ο Μπάρτον είπε: «Εγώ, ο Γουόλτερ 'Άρκι' Μπάρτον, είμαι αθώος και εκτελούν έναν αθώο άνδρα !».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.