Η πρόταση Τζώρτζογλου και η βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Δημήτρης Κανελλάκης10 Απριλίου 2021

Η πρόταση του Νίκου Τζώρτζογλου για το πρόγραμμα δημιουργίας εσόδων για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου δεν είναι καινούργια.

Για όσους παρακολουθούν την πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου έχει μιλήσει για την από κοινού προσπάθεια του συνόλου των ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και ως... ένας να βγούνε στην αγορά για να επιτύχουν συμφωνίες με χορηγούς.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση την οποία, όμως, κανείς από τους προέδρους της ΕΠΟ όλα αυτά τα χρόνια δεν πήρε στα σοβαρά, κανένας υφυπουργός Αθλητισμού δεν τον κάλεσε για να του ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το σκέφτεται, πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το χορηγικό πρόγραμμα, τι προσδοκά.

Η σκέψη του Τζώρτζογλου είναι απλή, αλλά πολύ λογική: 3.000 ποδοσφαιρικά σωματεία υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Αν το καθένα έχει τη δική του ιστοσελίδα, 3.000 ιστοσελίδες. Εκατοντάδες γήπεδα σε όλη τη χώρα, όπου διεξάγονται οι αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές.

Ποια μεγάλη ελληνική εταιρεία, ή ξένη που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, δεν θα συζητούσε στα σοβαρά την πιθανότητα να διαφημίζεται από τη φανέλα των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, να φιλοξενείται το brand της από τα site των ερασιτεχνικών σωματείων, να είναι «ντυμένα» τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες με πινακίδες που θα φέρουν το λογότυπό της.

Θεωρώ ότι το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών θα ήταν δεδομένο. Οπως δεδομένη, θεωρώ, ότι θα ήταν και η επιτυχία ενός Ινστιτούτο για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, το οποίο, εκτός των άλλων, θα είχε ως προτεραιότητά του να συμμετέχει σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον αθλητισμό, εφόσον μιλάμε για έσοδα, σε κάθε πρόγραμμα το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα της υγιούς ανάπτυξης ενός χώρου ο οποίος είναι το κύτταρο, από τον οποίο τροφοδοτείται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο οποίος θα πρέπει να δουλεύει υποδειγματικά και να του προσφέρονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να παράγει αποτελέσματα.

Είναι ιδανική συγκυρία η παρουσία του Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ. Μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα την πρόταση του Τζώρτζογλου και να την υποστηρίξει. Τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός, με την ιδιότητά του ως Ευρωβουλευτής και την άριστη γνώση που διαθέτει για τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.