Ο Πασχαλάκης αγγίζει, πλέον, ταβάνι, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει δριμύτερος!

Αρις Νικολάκης23 Σεπτεμβρίου 2021


Λοιπόν, να συμφωνήσουμε φίλες και φίλοι, πως… 1ον: ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός, 2: Ήταν κακός. Λίγος ήταν, 3ον: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άργησε χαρακτηριστικά τις αλλαγές, 4ον: Υπήρξαν και πάλι, παίκτες κατώτεροι των περιστάσεων και 5ον: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ξανά, ο καλύτερος παίκτες του ΠΑΟΚ. Συμφωνούμε; Ναι.

Να συμφωνήσουμε όμως, πως κι η νίκη στο Αγρίνιο - έστω κι ως ουσία με κοντά πόδια - έχει ευεργετικές διαστάσεις; Ναι, φυσικά. Ο Κυπελλούχος πήρε σε δύσκολη έδρα τρεις βαθμούς. Δεν μπορεί βέβαια, να συνεχίσει έτσι. Να στηρίζεται σε τύχη κι Αλέξανδρο Πασχαλάκη αλλά… Τι θα έπρεπε να κάνουν προπονητές και παίκτες του; Να μην έφευγαν από το Αγρίνιο με τους τρεις βαθμούς; Να τους άφηναν εκεί;

Εντάξει… Αμπελοφιλοσοφίες. Με αυτόν τον ΠΑΟΚ, τι να σκεφθούμε; Και τι να πούμε ακολουθώντας την κοινή λογική; Πρυτανεύει βλέπετε, η λογική της μπάλας. Νικά όποιος σκοράρει. Κάθε άλλη λογική παύει, να υφίσταται!

Εν τούτοις η πολυτιμότατη νίκη του ΠΑΟΚ δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν τού πιστώνεται καλή μπάλα και σοβαρή προσπάθεια. Όπως και να το κάνουμε όμως, εάν αναλογιστείτε πως μετά την ήττα από τα Γιάννινα εντός ακολούθησαν τρεις νίκες εκτός έδρας… Του πιστώνεται μία ανατροπή δεδομένων και δη σε τρεις σερί εκτός έδρας αγώνες. Για να επιστρέψει στην Τούμπα – κόντρα στην ΑΕΚ - έχοντας κτίσει σε γερά θεμέλια ψυχολογία και κυρίως, αυτοπεποίθηση.

Αυτά τα στοιχεία σαν… υλικά σε μεγάλη ποσότητα έφτιαξαν, κατά την ταπεινή μας άποψη τουλάχιστον, τη συνταγή της επιτυχίας (και) στο Αγρίνιο. Ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ έδειχνε …καρυδότσουφλο στην αγριεμένη θάλασσα (κυρίως μέχρι να γίνουν, επιτέλους, αλλαγές από τον Ρουμάνο προπονητή), οι παίκτες του δεν αφέθηκαν, να παρασυρθούν από τα κύματα. Χρειάσθηκαν τύχη βεβαίως, βεβαίως. Ποιός ναυαγός δεν χρειάζεται τύχη;. Αλλά και δίχως ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση, με τύχη μόνον δε σώνεται! Ο Παναιτωλικός έχασε …άχαστα. Ήταν άτυχος. Κι ο ΠΑΟΚ τυχερός. Είναι και νικητής πάντως, επειδή απλά, δεν άφησε την τύχη του, να πάει χαμένη…

Πέραν όλων των ευεργετημάτων της πολυτιμότατης νίκης στο Αγρίνιο, οφείλουμε να τονίσουμε κι άλλα ωφέλειες. Σκόρερ αναδείχθηκαν δυο εκ πρόσφατων μεταγραφών παίκτες. Σκόραραν αμφότεροι ξεδιπλώνοντας πτυχές των δυνατοτήτων τους. Κάτι λέει το γεγονός. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν σαφώς βελτιωμένος. Βοήθησε. Κι η πρόοδος τού Αλέξανδρου Πασχαλάκη αγγίζει πλέον, ταβάνι!

Όλα αυτά συν την τεραστίων διαστάσεων και πολλαπλών ωφελειών νίκη σε μία ακόμη κακή… Λίγη - εάν θέλετε – εμφάνιση του ΠΑΟΚ! Δεν χωρά κουβέντα περί τούτου. Και δε μένει αυτή η εμφάνιση στην σκιά αυτής της νίκης. Προβληματίζει.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς όμως, ο Κυπελλούχος επιστρέφει δριμύτερος στην Τούμπα ενόψει ΑΕΚ. Ο χρόνος κύλησε υπέρ του. Η αύρα των νικών διώχνει τα μαύρα σύννεφα. Εμφανίζεται από χαραμάδες αισιοδοξία του κόσμου του ΠΑΟΚ. Και τι άλλο ζητά και το δικαιούται; Να παίξει μπάλα καλή η ομάδα του με το υφιστάμενο πτωχό ρόστερ της. Ζητά πολλά;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.