Η πρόκριση θα του δώσει νέα κίνητρα σοβαρής ενίσχυσης και ανασύνταξης

Δημήτρης Μπούζας26 Αυγούστου 2021

Τελικός με όλη τη σημασία της λέξης ο σημερινός αγώνας για τους κυπελλούχους. Από την έκβαση του θα εξαρτηθούν πολλά και σημαντικά για τα επόμενα βήματα τους. Εικάζεται πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δουλέψει το τελευταίο επταήμερο επίμονα και στοχευμένα πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι, συνδυάζοντας τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις που αφορούν τον τρόπο αποφυγής λαθών που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία, με μια προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας των παικτών του. Παράλληλα λογικό θεωρείται ότι τους έχει καταστήσει ενήμερους αλλά και υπεύθυνους για το τι σημαίνει τόσο για τους ίδιους όσο και για το σύλλογο η πρόκριση στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. 

Οι ανησυχίες και ο σχετικός προβληματισμός για κάποιες αστοχίες και αργοπορείες στη μεταγραφική ενίσχυση, αυτή τη στιγμή μπαίνουν στην άκρη και η ασπρόμαυρη οικογένεια στοχοπροσηλωμένη στο αποψινό 90λεπτο που θα κρίνει πολλά, δεν σκέφτεται τίποτε άλλο πέρα από τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας. Στο βάθος βέβαια «βλέπει» με προσδοκία πως αυτή η πρόκριση είναι σε θέση και μπορεί να «αφυπνίσει» συνειδήσεις. Τα κίνητρα της πρόκρισης σαφέστατα προβάλλουν και είναι μια μεγάλη ευκαιρία μιας άμεσης ποιοτικής ενίσχυσης και μιας αντίστοιχης υπεύθυνης και σοβαρής ανασύνταξης. Κάποιοι έχουν λοιπόν χρέος απέναντι στο λαοφιλέστατο σύλλογο και στον κόσμο του. Σε όλους αυτούς δίνεται η ευκαιρία να το εκπληρώσουν. Με τη σειρά μας κι εμείς ευχόμαστε από καρδιάς το σημερινό βράδυ να δικαιώσει όλους εκείνους που πιστεύουν ότι στα δύσκολα πάντοτε εμφανίζεται ένας σοβαρός κι ευρωπαίος ΠΑΟΚ.

Διαβάζω σε αθηναϊκή εφημερίδα: Χρήστος Τζόλης: «Ένα εκκωφαντικο ντεμπουτο»! «Πριν από λίγα 24ωρα ο προπονητής της Νόριτς Ντάνιελ Φάρκε έλεγε πως ο Χρήστος Τζόλης έχει τα προσόντα να εξελιχθεί στον κορυφαίο εξτρέμ του κόσμου και ο Έλληνας άσος βάλθηκε να το επιβεβαιώσει από νωρίς. Το ντεμπούτο του στα αγγλικά γήπεδα ήταν εκκωφαντικό καθώς με δύο γκολ και άλλες δύο ασίστ, οδήγησε τα «καναρίνια» σε νίκη επί της Μπόρνμουθ και σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Ο Τζόλης πέτυχε δύο γκολ, σέρβιρε το τρίτο και το έκτο και ενθουσίασε τους φίλους της Νόριτς, μοιράζοντας πολλές υποσχέσεις». Περιορίζομαι σε αυτό το μικρό και ουδέτερο σχόλιο, υποσχόμενος στο άμεσο μέλλον να ασχοληθώ διεξοδικά με την υπόθεση που αφορά τον χαρισματικό πιτσιρικά που «γεννήθηκε» στην Τούμπα και τον έβγαλαν εσπευσμένα στο σφύρι και στη βιτρίνα, πριν ακόμη τον χαρούν οι οπαδοί της ομάδας του. Οι οποίοι βέβαια μπορούν και δικαιολογημένα να περηφανεύονται για την ανέλιξη του, όμως δεν παύουν να αναρωτιούνται συγχρόνως γιατί τόση βιασύνη και τόσο θέατρο σε όλη αυτήν την υπόθεση. Αναρωτιούνται δικαιολογημένα επίσης όταν ο μικρός σε ηλικία αυτή τη στιγμή Τζόλης έπιασε αυτό το νούμερο στη μεταγραφή του, πόσο θα ανέβαινε η αξία του αν έμενε έστω και ένα χρόνο ακόμη στον ΠΑΟΚ (αν βέβαια τον χρησιμοποιούσαν (!) οι προπονητές του φυσιολογικά και δεν τον... προφύλλαγαν θεωρώντας τον καπαρωμένο πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα). Η ταπεινή μας άποψη ότι θα έπιανε τα διπλάσια και με το ίδιο σκεπτικό πιθανότατα και τα τριπλάσια αν έμενε και δεύτερο χρόνο. Δεν λέμε ασφαλώς το τι λεφτά θα έπιανε αν επιβεβαιωνόταν η πρόβλεψη του σοβαρού Γερμανού προπονητή ότι ο πιτσιρικάς θα εξελισόταν σε κορυφαία παγκόσμια προσωπικότητα. Κι αυτό γιατί είναι κάτι το μακρινό και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για κάτι τέτοιο. Όμως εδώ έχουμε ένα ερωτηματικό και εμείς. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν τον Σαββίδη; Οι αυλικοί, οι έμπιστοι συνεργάτες και οι φωστήρες του σκάουτινγκ οι οποίοι εισηγήθηκαν - προφανώς παραπλάνησαν και τον μεγαλομέτοχο - να προχωρήσει σε μια κίνηση μακράν ακόμη και της πλέον ψυχρής ποδοσφαιρικής λογικής; Θα τα πούμε όμως κάποια άλλη στιγμή...

ΥΓ: Χθες αναφερθήκαμε στις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, παρουσιάζοντας τα βιογραφικά αλλά και τις συμφωνίες των παικτών που αποκτήθηκαν. Μιλήσαμε για το ποιος χάλασε τη μεταγραφή του Μπορίλ, για τον περίεργο τρόπο που έρχεται ο Σίντκλεϊ και την επιστροφή (την θεωρούμε σωστή απόφαση) του Άκπομ. Αισιόδοξα μηνύματα «εκπέμπει» το βιογραφικος ενός υποψήφιου στόχου του Αλεξάντυερ Μιτρίτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.