Η πρόκριση στους «8» έφερε και τα limit up!

Γιώργος Ζαΐρης27 Μαρτίου 2022

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς του Conference League έχει φέρει τεράστια κέρδη από κάθε άποψη! Δεν είναι μόνο τα βαθμολογικά οφέλη αφού η ομάδα κέρδισε πολλές θέσεις στο ευρωπαϊκό racking και επομένως ευελπιστεί σε ευνοϊκές κληρώσεις.

 Δεν είναι μόνο η προοπτική την μεθεπόμενη χρονιά η Ελλάδα να βγάλει δυο ομάδες στο CHL. Δεν είναι μόνο τα 10.000.000 ευρώ που ήδη μετρά ο ΠΑΟΚ ως έσοδα από την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία. Δεν είναι φυσικά και το πρεστίζ. 

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βγάλει στη «βιτρίνα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ποδοσφαιριστές του που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία. Κάνοντας μια έρευνα στην ιστοσελίδα transfermarkt διαπιστώνουμε πως μέσα σε λίγους μήνες η χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστών της ομάδας έχει εκτοξευτεί.

 Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ακόμη η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν έχει κάνει update για τον μήνα Μάρτιο. Εκεί δηλαδή που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε προκρίσεις επί της Μίντιλαντ και της Γάνδης και επομένως αυτές οι επιτυχίες σίγουρα θα ανεβάσουν και άλλο τις τιμές των ποδοσφαιριστών. Θα σας μεταφέρουμε ενδεικτικά το παράδειγμα του Λευτέρη Λύρατζη. 

Τον Νοέμβριο του 2021 σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα η τιμή του ήταν 400.000 ευρώ. Μέσα σε δυο μήνες πήγε 600.000 ευρώ. Και σημειώνουμε και πάλι χωρίς να προστεθεί η πορεία της ομάδας τον μήνα Μάρτιο εκεί που ο Λευτέρης ήταν πρωταγωνιστής. 

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η άνοδος και για τον Τσιγγάρα. Που τον περασμένο Νοέμβριο η ιστοσελίδα τον ειχε στα 750.000 ευρώ. Σε σχέση με πέρσι ο Αουγκούστο είχε άνοδο κατά 500.000 ευρώ. Πλέον είναι στα 3.500.000 ευρώ. 

Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ πιο ακριβός σε σχέση με πέρσι ο Ενέα Μιχάι (στις 900.000 ευρώ). Αυτός που έσπασε τα κοντέρ είναι ο άτυχος Γιάννης Μιχαηλίδης που τραυματίστηκε. Από τα 2.500.000 ευρώ πλέον η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 4.000.000 ευρώ! Επιβεβαιώνεται στον απόλυτο βαθμό πόσο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να προχωρά στην Ευρώπη. Γιατί έτσι και ο ίδιος βελτιώνει την εικόνα του αλλά και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές του φωνάζουν «παρών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.