Η πρόκριση δική του, αρκεί να εγκλωβίσει τον αντίπαλο

Γιώργος Καστάνης22 Απριλίου 2022

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησε περισσότερο η τακτική και δόθηκε η ανάλογη προσοχή στην αμυντική λειτουργία, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό για να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό…όμως όλα μπορούν να συμβούν στο Καραϊσκάκη το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης.

Πρακτικά, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί, αρκεί να καταφέρει να εγκλωβίσει τον αντίπαλό του και να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Γιατί είναι βέβαιο πως θα του δοθούν οι δυνατότητες για να φθάσει στο εκτός έδρας γκολ, το οποίο μπορεί να του δώσει την πρόκριση.

Αν και απειλήθηκε στο πρώτο 20λεπτο, από τις ενέργειες του Γκάρι Ροντρίγκες που κινήθηκε προς την πλευρά του Σιντκλέϊ, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την απόδοσή του, έπαιξε πιο έξυπνα, κράτησε την μπάλα, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τις μεγάλες φάσεις που θα άνοιγαν την άμυνα του Ολυμπιακού. Πρακτικά, η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήταν στο πρώτο ημίχρονο και στο 32ο λεπτό όταν ο Αντρίγια έκανε το σουτ και ο Βατσλίκ είπε όχι στο γκολ του Δικεφάλου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, με το πλασέ του Μπίσεσβαρ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όπου η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει καθόλου, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, γιατί η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματική.

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφέστατα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, άλλωστε έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Με την ΑΕΚ για παράδειγμα, είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 0-0 στην Τούμπα, πήγε στο ΟΑΚΑ κέρδισε με 2-1 και προκρίθηκε. Μπορεί να το κάνει και τώρα, στο Καραϊσκάκη.

Χρειάζεται όμως οι παίκτες του, να έχουν καθαρό μυαλό και σωστές κινήσεις. Οι 9 τελικές του ΠΑΟΚ εκ των οποίων οι τρεις προς την εστία, δείχνουν την επιθετική πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το 0-0 αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.