ΠΑΟΚ: Η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και το ρεκόρ των περσινών αγώνων

Metrosport Team22 Ιουλίου 2022

Εκτός από τον χθεσινό αγώνα με την Λέφσκι Σόφιας, ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει πριν από αρκετά χρόνια μία ομάδα από την Βουλγαρία. Ο επίσημος ΠΑΟΚ, έκανε και έναν απολογισμό για την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά, σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα μία ακόμη φορά έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ ομάδα από την Βουλγαρία. Ήταν η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ τη σεζόν 1983-84 για τον πρώτο γύρου του Κυπέλλου UEFA. Ο Δικέφαλος επικράτησε με σκορ 2-1 εκτός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Χρήστος Δημόπουλος και ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ενώ στο 72ο λεπτό είχε μειώσε το σκο μρ πέναλτι ο Σάντκοφ. Στην ρεβάνς την Τούμπας, ο Ερανοσιάν έβαλε μπροστά στο σκορ το 13ο λεπτό την Λοκομοτίβ, αλλά τα γκολ που ήρθαν από τον Γιώργο Κωστίκο (44′), Γιώργο Σκαρτάδο (68′) και Χρήστο Δημόπουλο (75′) έγραψαν το τελικό 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στον δεύτερο γύρο εκείνης της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του την Μπάγερν Μονάχου και μετά τις δύο λευκές ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες, αποκλείστηκε με σκορ 9-8 στα πέναλτι.

• Την περσινή χρονιά ο ΠΑΟΚ σημείωσε δύο προκρίσεις και μπήκε στους ομίλους του Conference League και τελικά έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, με την Μαρσέιγ να τον αφήνει εκτός. Αυτά τα 16 ματς που έδωσε ήταν και τα περισσότερα και έσπασαν την επίδοση της σεζόν 2010-11 με 12 αναμετρήσεις, η οποία είχε ισοφαριστεί ακόμη πέντε σεζόν.

• Συνολικά σε αυτή την ιστορία των προκριματικών αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA που ξεκίνησε από το μακρινό 2004 και τα παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο ΠΑΟΚ μετρά 56 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 24 νίκες, 15 ισοπαλίες και 17 ήττες με τα γκολ να είναι 92 υπέρ και 63 κατά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.