'Η πρέπει να σηκωθεί να φύγει χωρίς ούτε ευρώ ο Βέρνμπλουμ, ή να αποζημιωθεί

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Μαΐου 2020

Αγαπητή Metrosport,

H περίπτωση του Πόντους Βέρνμπλουμ με είχε εκνευρίσει από την αρχή. Είχε μείνει ελεύθερος, είχε αρχίσει τις διακοπές του, είχε δεχτεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ, αλλά... δεν βιαζόταν να απαντήσει, μολονότι έβλεπε ότι εξίσου σοβαρό ενδιαφέρον δεν είχε εκδηλώσει γι' αυτόν καμία άλλη ομάδα κι αν είχε εκδηλώσει η προσφορά που του έκανε ήταν πολύ χαμηλότερη από του ΠΑΟΚ. 

Κάποια στιγμή εδέησε να έρθει, μαζί με τη σύζυγό του. Ηρθε, είδε, συζήτησε και απήλθε, λέγοντας ότι σε λίγες μέρες θα πάρει την απόφασή του. Οι λίγες μέρες έγιναν πολλές, μετά έγιναν πάρα πολλές, στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εκείνος δεν έλεγε ακόμη να πετάξει τα βατραχοπέδιλα για να παίξει ποδόσφαιρο. 

Οταν άρχισε πια να χειμωνιάζει και όταν προφανώς βαρέθηκε να ξεκουράζεται και να διασεκδάζει σκέφτηκε ότι καιρός είναι να πάει να υπογράψει μ' αυτούς τους περίεργους τους Ελληνες, που του έκαναν τη χάρη να τον περιμένουν λες και επρόκειτο για τον Μέσι. Ηρθε πάλι με το πάσο του, υπέγραψε και άρχισε κι αυτός προετοιμασία ενώ η ομάδα έτρεχε ήδη με χίλια στο Πρωτάθλημα και έπαιζε σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Λογικό ήταν να χρειαστεί πολύ χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του. Οσο και να προσπαθούσε δεν τους έφτανε, γι' αυτό, ακόμη και όταν άρχισε να παίζει, δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει βασικός. Στα 32 που ήταν τότε πολύ δύσκολα θα αποφάσιζε το σώμα του να επανέλθει στη δράση μετά από τις πιο μακροχρόνιες διακοπές της ζωής του. Κι ύστερα ήρθε ο τραυματισμός. 

Ισως τυχαία, ίσως ως φυσιολογικό επακόλουθο. Κι από αυτόν τον τραυματισμό δεν συνήλθε ποτέ. Ούτε στο υπόλοιπο εκείνης της σεζόν έπαιξε, ούτε στην περσινή. Ενας σωρός χρήματα πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Τόσο γιατί ο ίδιος είχε δείξει τεράστια ανευθυνότητα, αλλά όσο και γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν το τεράστιο λάθος να μην τον γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια, αλλά τον προσκυνούσαν επί τρεις μήνες.

Τώρα, γράφουν στη Σουηδία ότι ο ΠΑΟΚ του πρότεινε κα λυθεί το συμβόλαιό του, που ισχύει για έναν ακόμη χρόνο, αλλά εκείνος δεν δέχτηκε. Ο ατζέντης του, αντίθετα, δηλώνει ότι δεν ξέρει κάτι τέτοιο και ότι ο Βέρνμπλουμ είναι υγιέστατος και έτοιμος να... προσφέρει πολλά.

Αν ισχύει το πρώτο, είναι αστείο. Θα έπρεπε χωρίς καν να αποζημιωθεί για τον έναν χρόνο, να σηκωθεί να φύγει και να ζητήσει και συγνώμη. Η να αποζημιωθεί για τον έναν χρόνο, αλλά να αποζημιώσει τον ΠΑΟΚ για τα δύο χρόνια που τον πληρώνει για να κάθεται και να αποθεραπεύεται.

Αν ισχύει το δεύτερο, είναι γελοίο. Να παίξει και να κάνει τι; Πώς να παίξει; Από ποιόν θα μπορούσε να είναι καλύτερος, στα 33 πια, για να παίξει; Και να προσφέρει τι μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας;

Βέβαια, οα ατζέντης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο ΠΑΟΚ, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πετάει λεφτά για άχρηστους παίκτες. Εγώ λέω... έχει πλάκα. Εχει πλάκα να θέλουν να τον κρατήσουν για να τον πληρώσουν τσάμπα και βερεσέ για τρίτη χρονιά. 

Εχει πλάκα να ποντάρουν στο κουτσό άλογο. Εχει πλάκα να μπλοκάρουν μια θέση την οποία κάλλιστα μπορεί να πάρει ένας άλλος καλός παίκτης με δίψα για διάκριση και φιλοδοξία να κάνει καριέρα. Θα ήταν τρομερό λάθος. Και στο κάτω-κάτω, ποια ήταν τα προσόντα ακόμη και του καλού Βέρνμπλουμ; Ξυλοκόπους εύκολα βρίσκεις. πραγματικά ποιοτικοί παίκτες είναι εκείνοι που χρειάζονται σε μια μεγάλη ομάδα.

ΥΓ. Ωρα για λίγους ξένους πραγματικά καλούς, ώρα και για ταλαντούχους Ελληνες. Οχι άλλοι Βέρνμπλουμ, Μαντούρο, Χούσεν και δεν συμμαζεύεται. Φτιάνει πια...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.