Η Πόρτο πούλησε τον... Τζόλη της για 40 εκατομμύρια ευρώ

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2020

Οι πωλήσεις νεαρών παικτών που έχουν πάρει υπεραξία στο εξωτερικό δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην Ελλάδα τώρα, στην ουσία, ξεκινάει η αξιοποίηση ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ φέτος βλέπει δύο δικά του παιδιά, σε πολύ νεαρή ηλικία να έχουν καθιερωθεί στο βασικό σχήμα και, μάλιστα, από παιχνίδι σε παιχνίδι να παρουσιάζονται καλύτεροι. Οι Τζόλης και Μιχαηλίδης δείχνουν τον δρόμο όχι μόνο σε άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα κέρδη που μπορούν να έχουν οι σύλλογοι αν δουλέψουν αυτό το μοντέλο είναι η παραχώρηση από την Πόρτο στην Γουλβς του Πορτογάλου... Τζόλη. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, Φάμπιο Σίλβα, ο οποίος μετρά μόλις 18 παιχνίδια και μισή σεζόν με τους »δράκους», δόθηκε στην αγγλική ομάδα για 40 εκατ. ευρώ, καθώς θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα. 

Πέρσι έκανε το βήμα στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, σκόραρε τρεις φορές σε 18 παιχνίδια και παρότι ακόμη έχει δρόμο να διανύσει αυτό δεν εμπόδισε την Γουλβς να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό για να τον αποκτήσει, περιμένοντας, φυσικά, στο μέλλον να... ρεφάρει μέσα από τις εμφανίσεις του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.