Η πολύτιμη πίσω ζώνη που δίνει ζωή στον Άρη

Βασίλης Μάστορας08 Ιανουαρίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Είχε μεγάλη αξία το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα του Αρη με τον Βόλο, μετά την ήττα στη Λαμία. Γιατί αν κάτι στράβωνε τότε θα έμπαιναν πολλά θέματα για τη μελλοντική παρουσία των «κίτρινων» στο Πρωτάθλημα. Τελικώς το τραίνο του Αρη μπήκε και πάλι στις ράγες και συνεχίζει το εντυπωσιακό φετινό του ταξίδι. Κι όπως αποδείχθηκε απλώς έκανε μία, εκτός προγράμματος στάση, στη Λαμία.

Ο Αρης χθες δεν έκανε τίποτε περισσότερο απ’ αυτά που ξέρει να κάνει καλά. Αλλά συγχρόνως και τίποτε λιγότερο. Ξεπέρασε το ψυχολογικό στραπάτσο από την ήττα στη Λαμία, μπήκε στο γήπεδο πνευματικά προετοιμασμένος για τις ανάγκες του αγώνα με τον Βόλο και έφθασε σε μία εύκολη νίκη. Αποτέλεσμα που έχει ξεχωριστή αξία γιατί ο αντίπαλος του είναι ομάδα με ποιότητα, κυρίως μεσοεπιθετικά και είχε εξαιρετική στατιστική στο σκοράρισμα, στους εκτός έδρας αγώνες. 

Ο Αρης όμως δεν έδωσε δικαιώματα. Χωρίς να παρασυρθεί από την επιθυμία να κερδίσει, προσέγγισε με ρεαλισμό τον αγώνα και κυρίως με υπομονή. Ο Μάντζιος πόνταρε σε Σίλβα και Ματέο για τα άκρα της επίθεσης, αλλά ο Αργεντίνος για μία ακόμη φορά ήταν απογοητευτικός. Δεν είχε ουσιαστικές ατομικές ενέργειες, του έλειπε η έκρηξη, η ταχύτητα και η φαντασία στο παιχνίδι του. Το κυριότερο η συλλογικότητα.

Λίγο όμως το κακό. Οι «κίτρινοι» είχαν εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα ο Βόλος να δημιουργήσει μία όλο κι όλο σοβαρή απειλή για την εστία του Μπουσέ. Οι φιλοξενούμενοι δεν εύρισκαν εύκολα χώρους για να κυκλοφορήσουν την μπάλα και η πίεση των παικτών του Αρη τους υποχρέωνε να κάνουν λάθη και να χάνουν την μπάλα, πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του Μπουσέ.

Αντιθέτως με τους Σάσα και Γκάμα σε καλή μέρα και τις βοήθειες των ακραίων αμυντικών Γκάνεα και Σάκιτς η μπάλα έφθανε στους επιθετικούς του Αρη, αλλά τη λύση την έδωσε ένας μεσοαμυντικός. Ο Σάσα που προωθήθηκε στο 18’ πάτησε περιοχή, πήρε την μπάλα και σκόραρε. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για την ομάδα του Μάντζιου, η οποία συνέχισε να έχει τον ίδιο ρυθμό. Εδωσε μάλιστα χώρο στον Βόλο ώστε να «χτυπήσει» με επιθετικό τρανζίσιον. 

Ο Μάντζιος βοήθησε σ’ αυτό με τις αλλαγές του. Εβαλε στο 73’ στον αγώνα τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Τζέγκο και ανέβασε επίπεδο την απόδοση της ομάδας. Πρώτον γιατί τον ισχυροποίησε ανασταλτικά και δεύτερον γιατί πρόσθεσε ταχύτητα επιθετικά. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες- μαρς για γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Ο καλός στρατιώτης Μπερτόγλιο πήρε το όπλο του στο 80ο και με μία σπάνιας ομορφιάς ατομική προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη για τον Αρη. Ετσι οι «κίτρινοι» αποκτούν και πάλι την επιθυμητή ψυχολογία, παραμένουν σταθερά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζουν τη δύσκολη προσπάθεια τους. Το σημαντικότερο; Επιβεβαίωσαν ότι είναι μία ομάδα που απλώς την προηγούμενη Δευτέρα είχε μία αγωνιστική ανορθογραφία στο ωραίο φετινό αφήγημα της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.