Η πολιτική του Φαν’τ Σχιπ και οι στόχοι της Εθνικής

Βασίλης Μάστορας17 Νοεμβρίου 2020

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε το καθήκον της στον αγώνα με τη Μολδαβία και τώρα αύριο, θα πρέπει να νικήσει την Σλοβενία προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση στο όμιλο της. Επιτυχία η οποία, αν την αγκαλιάσει η «γαλανόλευκη», θα οδηγήσει την Εθνική στο δεύτερο γκρουπ του National League και συγχρόνως θα αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει με δεύτερη ευκαιρία την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ ή του μεθεπόμενου EURO. 
Για την Εθνική όμως έχει πρόσθετη αξία μία νίκη επί της Σλοβενίας, γιατί θα παραμείνει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Μουντιάλ που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 7 Δεκεμβρίου. Αυτό όμως μπορεί να γίνει ακόμη κι αν η ελληνική ομάδα έρθει ισόπαλη και χάσει η Βοσνία από την Ιταλία. 

Πώς μπορεί να πάει η Ελλάδα στο Κατάρ ακόμη κι αν αποκλεισθεί στην παραδοσιακή διαδικασία της προκριματικής φάσης; Αξιοποιώντας τη δεύτερη ευκαιρία που θα της δώσουν τα πλέι οφ. Σ’ αυτή θα συμμετάσχουν οι δεύτερες ομάδες κάθε ομίλου της προκριματικής φάσης του Π.Κ. και οι δύο καλύτερες από το Nations League, διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή όμως δεν θα πρέπει να είναι προς το παρόν η πρώτη βούληση για την Εθνική ομάδα. 

Το ζητούμενο είναι πρώτα να ρίξει στο καναβάτσο αύριο τη Σλοβενία και στη συνέχεια να καταφέρνει αγώνα με αγώνα να βρίσκει ρυθμό και να ανεβάζει την αγωνιστική της ποιότητα. Η Εθνική ομάδα έχε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ταλέντο αλλά πολλές φορές οι παίκτες παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους κι αυτό, συνήθως, οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις. Αρά ο Ολλανδός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει δύο δύσκολες αποστολές: Να βοηθήσει την Εθνική να έχει ισορροπία στο παιχνίδι της και να σχηματίσει έναν κορμό 15-16 παικτών, ώστε η ομάδα να έχει ομοιογένεια. Γιατί η κλήση 47 ποδοσφαιριστών σε 1,5 χρόνο διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες.

FOCUS

O Aντώνης Γεωργιάδης έφυγε χθες από τη ζωή, έχοντας αφήσει ανεξίτηλα γραμμένη την προπονητική του προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προπονητής ευφυής, εργατικός, καλός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, με σύγχρονες αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.