Η ποιοτική αναβάθμιση φαίνεται μέσα (και) από τις εθνικές κλήσεις

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Ο Χουάν Ιτούρμπε ειδοποιήθηκε και περιμένει την επίσημη κλήση από την εθνική Παραγουάης και η «Μ» καθώς και το Metrosport.gr ανοίγoυν τον φάκελο των διεθνών ποδοσφαιριστών όπου φέτος ο Αρης διαθέτει περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του.

Καταρχήν, διαθέτοντας μια πλειάδα διεθνών ποδοσφαιριστών υπάρχουν οφέλη και απώλειες. Στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που θα εισπράξει μια ομάδα μέσα από τη συμμετοχή του παίκτη στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (σ. σ. Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Copa Africa, Copa America κλπ.) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

 Στην άλλη πλευρά, είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες από το επιβαρυμένο πρόγραμμα αγώνων που έχουν επιβάλλει οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί και κυρίως το γεγονός ότι μεγάλες διοργανώσεις γίνονται εν μέσω των αντίστοιχων εγχώριων, όπως θα συμβεί τον προσεχή Γενάρη με το Copa Africa. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που διαθέτουν αρκετούς Αφρικάνους παίκτες (των οποίων οι εθνικές θα πάρουν μέρος στην τελική φάση) θα στερηθούν των υπηρεσιών τους.

Αυτό το πρόβλημα θα κληθεί να διαχειριστεί ο Αρης με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος θα απουσιάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη καθότι η Μαυριτανία θα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Copa Africa. Ο 26χρονος επιθετικός είναι ο ένας από τους οκτώ (εφόσον κληθεί ο Ιτούρμπε) διεθνείς που διαθέτει ο Αρης. Εστω στα… 31α του χρόνια ο Ντάνιελ Σούντγκρεν κλήθηκε στη Σουηδία, ο Τζέιμς Τζέγκο (Αυστραλία) είναι σταθερός στις κλήσεις, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς (Τσεχία) επίσης, ενώ ο Κριστιάν Γκάνεα που ούτως ή άλλως ήταν στην αποστολή της Ρουμανίας, μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του μάλλον βαδίζει στον δρόμο της εδραίωσης. 

Διεθνής είναι και ο Μοχανάντ Αλι με τη διαφορά ότι ήρθε στον Αρη υπό τη μορφή δανεισμού οπότε υπάρχει μια ιδιομορφία, ενώ η περίπτωση του Λούμορ δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Γκανέζος είχε διαδοχικές κλήσεις από το 2017 έως και το 2019 κι εκ τότε δεν είχε… την τιμή. Ιδιαίτερη είναι κι αυτή του Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος δεν λαμβάνει πλέον κλήσεις από τη Σενεγάλη αλλά αυτή η πόρτα είχε κλείσει με πρωτοβουλία του ίδιου του έμπειρου μέσου.

Βέβαια, διαθέτοντας πολλούς διεθνείς παίκτες, αυτομάτως δείχνει και το πραγματικό ποιοτικό επίπεδό σου. Παράλληλα, αυξάνονται οι πιθανότητες πώλησης ενός ποδοσφαιριστή, γεγονός το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα οφέλη που έχει μια ομάδα μέσα από τη συνεργασία με πολλούς διεθνείς…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.