Η πληγή του ΠΑΟΚ που δεν έκλεισε

Κωστής Παναγιώτου25 Απριλίου 2024

Η Λαμία έστησε μπλόκο στον ΠΑΟΚ, στο "Αθανάσιος Διάκος", με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει τη διαφορά από την πρώτη θέση της Stoiximan Super League να αυξάνεται και την "πληγή" των επιθετικών να βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο.

Ο "δικέφαλος" σε ακόμη μια αναμέτρηση αντιμετώπισε πρόβλημα όσον αφορά το σκοράρισμα και στο επίκεντρο επανήλθε το θέμα, που έχει απασχολήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, αυτό των επιθετικών.

Ο φιλότιμος Τόμας...και ο Σαμάτα που δεν δικαίωσε ποτέ

Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν 2022/23 το πρόβλημα που εντόπιζαν οι περισσότεροι γύρω, αλλά και μέσα στον ΠΑΟΚ ήταν αυτό του επιθετικού. Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα θέλω της ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Τούμπα.

Αντίθετα ο Μπράντον Τόμας, οποίος ήρθε ως μια λύση ανάγκης για να πλαισιώσει τον Πορτογάλο, άρπαξε τη ευκαιρία από τα μαλλιά και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 12 τέρματα σε 37 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ισπανός εξαργύρωσε την καλή σεζόν που πραγματοποίησε και παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επικεντρώθηκαν στην απόκτηση ενός επιθετικού που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τους "ασπρόμαυρους", με τον Αλί Σαμάτα να είναι τελικά εκλεκτός. Παρότι ο "δικέφαλος" δεν είχε κρύψει την προτίμησή του στον Μανόλο Γκαμπιαντίνι ή στον Εμπαγιέ Ντιάν.

Ο Τανζανός επιθετικός σε 39 συμμετοχές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει μόλις 3 γκολ, δύο στο πρωτάθλημα και ένα στους ομίλους του Conference League. Η επιλογή του Σαμάτα έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο των συζητήσεων, με τον 31χρονο επιθετικό να μην δικαιώνει τον Ρουμάνο τεχνικό για την επιμονή που δείχνει στο πρόσωπό του.

«Οι αντιδράσεις του, μας δείχνουν ότι έχει πολύ πίεση στους ώμους του. Έχει την πίεση του φορ που θέλει να σκοράρει. Στην δική μας δουλειά, είναι πολύ σημαντικός. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να υποστηρίξει την ομάδα και τους άλλους παίκτες. Είμαστε μία ομάδα που σκοράρουμε με όλους τους παίκτες, έχοντας ξεπεράσει τα 100. Κάνει μία πολύ μεγάλη δουλειά. Παλεύει. Πρέπει να του μιλήσουμε. Πρέπει να τον πείσω ότι πρέπει να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση. Να προσπαθήσει περισσότερο. Μπορεί να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του. Είναι ένας παίκτης που μας βοηθάει πάρα πολύ», είχε πει χαρακτηριστικά ο Λουτσέσκου για τον Σαμάτα μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Ο Μπράντον Τόμας από την πλευρά του έχει πετύχει 11 τέρματα σε 51 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά μέσα στο 2024 μετράει μόλις τρία γκολ σε 24 αγώνες, ενώ στο πρώτο μισό τη σεζόν είχε σημειώσει 8 τέρματα σε 27 παιχνίδια. 

Ουσιαστικά οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ μετρούν μαζί 14 γκολ, ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχουν φορ που μόνοι τους έχουν περισσότερα τέρματα από τον συνολικό απολογισμό των δύο στράικερ του "δικεφάλου". Ο Ελ Καμπί του Ολυμπιακού μετράει 28 γκολ σε 43 αγώνες, ο Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού έχει 23 τέρματα σε 42 παιχνίδια και ο Πόνσε της ΑΕΚ μετράει 16 γκολ σε 35 συμμετοχές.

Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ προτίμησε να μην κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αλί Σαμάτα. Φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν το θέμα της μη ενίσχυσης του "δικεφάλου" έρχεται πάλι στο προσκήνιο, καθώς ο Τανζανός επιθετικός συνεχίζει να κινείται σε ρηχά νερά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.