Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Γιώργος Στράντζαλης18 Ιανουαρίου 2023

Η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με τον παροξυσμό των προηγούμενων ετών, ίσως και της διάχυτης αισιοδοξίας, τούτη τη φορά στον Αρη υποδέχονται με μεγαλύτερη ηρεμία και σύνεση την περίοδο της κρίσης καθώς αυτή έφτασε με αφετηρία τον σημερινό (19:00) πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας.

Αυτή η αλλαγή διαχείρισης προφανώς σχετίζεται με τα παθήματα του πρόσφατου παρελθόντος όπου έχοντας να περπατήσει σε βατό μονοπάτι, ο Αρης έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του με αποκλεισμούς σαν τον περσινό από τη Λαμία. Φέτος, θα πρέπει να επιβιώσει στην… ρωμαϊκή αρένα του ποδοσφαίρου έχοντας μπροστά του τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση πρόκρισης την ΑΕΚ. Αναμφίβολα παίζουν ρόλο και οι αγωνιστικές μεταπτώσεις της ομάδας η οποία εκεί που ζεσταίνει τον κόσμο ξαφνικά τον παγώνει. 

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι βάσει του υλικού που διαθέτει θα έπρεπε να είχε πετύχει περισσότερα εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτός είναι και ο λόγος του περιορισμένου (σε επίπεδο ανάπτυξης) αισθήματος εμπιστοσύνης προς την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό που πρόκειται να δει. Ούτε ο Αλαν Πάρντιου.

Ωστόσο, για τον Αρη είναι αναγκαία να παρουσιάσει καλύτερη αγωνιστική εικόνα και κυρίως να τη σταθεροποιήσει γιατί μέσα στον επόμενο μήνα θα γραφτεί ο «τίτλος» της χρονιάς. Αν δηλαδή θα είναι μια αντίστοιχη των προηγούμενων ή θα κρύψει κάτι σπουδαίο. Την ίδια περίοδο θα κριθούν όλοι. Από το αν θα καταφέρει η ομάδα να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη αποστολή ή ακόμη, αν θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερη πορεία στο Πρωτάθλημα. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι επόμενοι αγώνες με Ολυμπιακό (Κύπελλο), Βόλο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα θεωρούνται καταλυτικοί. Ματς-κλειδί θεωρείται το σημερινό (19:00) με τον Ολυμπιακό διότι εκτιμάται ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα ενισχύσει την ψυχολογία της ομάδας και κυρίως θα την βοηθήσει να ανακτήσει επίπεδα στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Είναι κάτι στο οποίο αναφέρθηκε πολλάκις ο Αλαν Πάρντιου καθώς ο Βρετανός τεχνικός είχε εκτιμήσει ότι αυτό που πραγματικά λείπει από την ομάδα του είναι 2-3 συνεχόμενες νίκες οι οποίες θα την βοηθήσουν να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητές της.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.