Λούκας Τέιλορ: Η πιο δύσκολη περίοδος που έχει ξεπεράσει

Κώστας Πετρωτός16 Ιουνίου 2021

Ήταν Φεβρουάριος του 2019, η Λβιβ βρισκόταν σε προπονητικό καμπ στην Τουρκία. Ο Λούκας Τέιλορ τραυματίστηκε στην διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας κόντρα στην Ορνταμπάσι και η διάγνωση ήταν σοκαριστική: ρήξη χιαστού. 

Μάλιστα, οι τότε συμπαίκτες στο πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά την χειμερινή προετοιμασία, κόντρα στην Τσερνομόρετς, εμφανίστηκαν με μπλουζάκια που είχαν την φωτογραφία του και το μήνυμα «είμαστε μαζί» (φωτό). Ο 24χρονος τότε δεξιός μπακ έβαζε φρένο σε μία πολύ καλή σεζόν με 17 ματς, 3 γκολ και 2 ασίστ, δανεικός από την Παλμέιρας.

Αποφασίστηκε να χειρουργηθεί, γρήγορα κατάλαβε ότι θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να επανέλθει και έτσι έλυσε το συμβόλαιό του και επέστρεψε στην Βραζιλία για να κάνει αποθεραπεία. Τον Σεπτέμβριο πήγε στην Εστιορίλ ως ελεύθερος, στις πρώτες μέρες προπονήσεων υπέστη έναν δεύτερο τραυματισμό, όχι σοβαρό αφού τον άφησε δύο εβδομάδες εκτός δουλειάς, ωστόσο, ήταν πολύ καθοριστικός στο να μην μπορέσει ποτέ να μπει στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Ετσι, τον Ιανουάριο του 2021, με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, πήρε μεταγραφή για την Ντνίπρο, όπου μέσα σε ενάμιση χρόνο έκανε 30 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ και απέδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα με τους χιαστούς.

Το θετικό στην περίπτωση του Λούκας Τέιλορ είναι ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η ταχύτητά του, που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του και ώθησε τον ΠΑΟΚ να επενδύσει σε εκείνον. Φυσικά, στην Τούμπα έχουν στα χέρια τους και όλα εκείνα τα ιατρικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Βραζιλιάνος μπακ έχει αφήσει πίσω του την δύσκολη περίοδο που τον πήγε πίσω, μιας και είχε κάνει μία καλή εκκίνηση στο ουκρανικό πρωτάθλημα με την Λβιβ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.