Η πίκρα να γίνει δύναμη για τον τελευταίο μεγάλο στόχο

Metrosport Team20 Απριλίου 2024

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Ζαΐρης

Ηταν μία από τις δύσκολες βραδιές η προχθεσινή για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν απογοητευμένοι από την απώλεια του ονείρου της παρουσίας στα ημιτελικά του Conference League. Στα αποδυτήρια της Τούμπας οι κουβέντες ήταν λιγοστές μετά το ματς, καθώς κανείς δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε τόσο κοντά στους «4», αλλά δεν ήπιε νερό. Από την άλλη, όμως, αναγνώριζαν ότι ο αντίπαλος σε αυτά τα δύο ματς ήταν ανώτερος και ότι δεν κάλυψαν τις προσδοκίες του κόσμου.

Όσο περνούσαν οι ώρες και κυρίως χθες, άρχισαν οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα και για τον τελευταίο στόχο της σεζόν, τον τίτλο του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στην μάχη της κορυφής και εξαρτάται από τα δικά του πόδια η τελική έκβασή της. Και αυτό είναι το μήνυμα που ο Λουτσέσκου προσπαθεί να περάσει στα αποδυτήρια. Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του να μετατρέψουν την πίκρα για τον αποκλεισμό σε δύναμη που θα τους ωθήσει στο να δίνουν το 150% σε κάθε ματς και το σκεπτικό του το κατέθεσε και στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με την Μπριζ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους».

Μένει να φανεί αν τα λόγια θα γίνουν πράξεις. Οι παίκτες και ο προπονητής έχουν ιερή υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που τους χειροκρότησε προχθές και η αρχή πρέπει να γίνει με μία μεγάλη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη, εκεί που ο ΠΑΟΚ θα βρει ένα κατάμεστο γήπεδο, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.