Η πίεση δεν πρέπει να φέρει πανικό!

Metrosport Team26 Ιουλίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: ο ΠΑΟΚ άλλαξε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του με παίκτες μικρότερης ηλικίας, με όπλο τις γνώσεις και τις πληροφορίες του τεχνικού διευθυντή. Αυτή η αλλαγή, κακώς, θεωρήθηκε ότι δεν θα επιδρούσε τουλάχιστον στην δυνατότητα του ΠΑΟΚ να προκριθεί στους δυο πρώτους γύρους του Ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Ίσως να ήταν μια λογική υπέρβαση που όμως τούτη την στιγμή έχει ανατραπεί πλήρως. Και αυτό διότι απέναντί του ο ΠΑΟΚ είχε μια στοιχειωδώς ομοιογενή ομάδα , καλά διαβασμένη, η οποία έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε, για να πάρει το μέγιστο δυνατό από έναν δύσκολο αντίπαλο.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ ήταν αδιάβαστος στο πρώτο παιχνίδι, το αντιμετώπισε λάθος, οι περισσότεροι , αν όχι όλοι οι παίκτες παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι του αναμενομένου, δεν είχε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού με το μέρος του, (δέχθηκε γκολ στο 40o δευτερόλεπτο) και το βασικότερο όλων δεν ήταν ομάδα. Περισσότερο έμοιαζε με συγκέντρωση παικτών παρά με ομάδα. 

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως ίσως ο κυριότερος στόχος του ΠΑΟΚ φέτος φαίνεται να είναι η Ευρώπη. Όταν ένας προπονητής διαπιστώνει ότι πολύ γρήγορα μπορεί να βρεθεί εκτός, τότε αρχίζει να κυλάει στο μυαλό του ένα σενάριο πανικού. Συνήθως, θέλοντας και μη , υποκύπτει σ’ αυτό και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. 

Παρενθετικά να αναφέρουμε ότι ο μελλοντικός μεταγραφικός σχεδιασμός πιθανόν να ματαιωθεί ή να σμικρυνθεί αν ο ΠΑΟΚ δε περάσει και αυτό αγωνιστικά θα είναι μια καταστροφή. Επανερχόμενοι στο στοιχείο του «πανικού» δυστυχώς αυτό το εντοπίζουμε σε συνεχή βάση από το 18ο λεπτό του πρώτου αγώνα οπότε και σημειώθηκε το 2-0. 

Ο προπονητής προχώρησε σε άναρχες αλλαγές, στη συνέχεια αντιμετώπισε άκομψα το θέμα Κούρτιτς, ξαναζήτησε μεταγραφές ενώ πριν τον αγώνα ήταν οκ. Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει το δυνατόν μεγαλύτερη βάση προσδοκίας από τους «παλιούς» παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ ενώ για μια ακόμη φορά οι εμμονές του δεν τον αφήνουν να δει καθαρά.

Για μας η ταχύτητα και κυρίως η διάρκεια που έχει ο Τσιγκάρας και ως ένα σημείο ο Κωνσταντέλιας λείπουν από τον ΠΑΟΚ και όχι οι παίκτες που είναι υπερεκτιμημένοι ή δεν μπορεί να τους κουμαντάρει ο Λουτσέσκου όπως ο Αογκούστο και ο Κούρτιτς. Χθες μάθαμε ότι έβαλε και τον Νάρεϊ σέντερ φορ. Δεν αντιλαμβάνεται ίσως ή τουλάχιστον εμείς δε μπορούμε να μπούμε στη σκέψη του, ότι το θέμα δεν είναι μόνο ποιος παίζει φορ αλλά αν αυτός ο φορ παίρνει καμιά φορά και την μπάλα. Αυτά για μας είναι τα δεδομένα ως στιγμής.

Η ομάδα του Φεβρουαρίου του ΠΑΟΚ θα έβαζε άνετα 4 γκολ την Πέμπτη. Η τωρινή ομάδα αποτελεί ένα γρίφο. Ο προπονητής πάντα γνωρίζει καλύτερα. Όμως για να φανεί η γνώση του στο γήπεδο πρέπει να κάνει πέρα τις εμμονές του και να αποβάλει τον πανικό για να δει καθαρά ποδοσφαιρικά προβλήματα που για αυτόν οι λύσεις τους παλαιότερα ήταν αυτονόητες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.