Η περίπτωση του Βίντρα είναι ελκυστική, αλλά εμπεριέχει και μεγάλο ρίσκο

Γιώργος Στράντζαλης07 Σεπτεμβρίου 2022

Μια από τις προτάσεις επιθετικών που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και περνάει από το μικροσκόπιο, είναι αυτή του Ματέι Βίντρα. Αναμφίβολα πρόκειται για ελκυστική περίπτωση επιθετικού αλλά και με μεγάλο ρίσκο. 

Ελκυστική γιατί ο Τσέχος έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας στην Αγγλία και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Μπέρνλι, όπου συνολικά έκανε 97 συμμετοχές, 12 γκολ, 10 ασίστ. 

Η αγγλική ομάδα είχε δαπανήσει ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του το 2018. 

Είχε προηγηθεί η εξαιρετική σεζόν του με την Ντέρμπι Κάουντι, όπου με 20 γκολ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Championship. Η Ντέρμπι τον είχε αγοράσει από τη Γουότφορντ έναντι 9.4 εκατ. ευρώ. 

Γενικώς, αν προσθέσει κανείς τα ποσά που επένδυσαν ομάδες για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του θα καταλήξει στα 36.5 εκατομμύρια ευρώ, με αφετηρία τα τρία εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει η Ουντινέζε για να τον αγοράσει από την Μπάνικ Οστράβα το 2010.

Στην ιταλική ομάδα είχε τραυματισμούς και δεν είχε βρει τις ευκαιρίες που περίμενε καθώς δεν αγωνίστηκε σε περισσότερα από τέσσερα παιχνίδια και το 2015 η Ουντινέζε τον πούλησε στην Γουότφορντ έναντι 8.4 εκατ. ευρώ. 

Με τη φανέλα της τελευταίας ο Βίντρα έκανε τις πιο παραγωγικές χρονιές του καθώς σε 95 αγώνες σημείωσε 35 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του έχει 372 αγώνες με 100 γκολ. 

Ο 30χρονος φορ είναι διεθνής με την Τσεχία από το 2014, με 44 αγώνες και επτά γκολ. Το ρίσκο έγκειται στους τραυματισμούς του. Ο τελευταίος μάλιστα (στο γόνατο) τον άφησε εκτός δράσης τους προηγούμενους μήνες καθώς στις 4 Απριλίου 2022 καταγράφηκε η τελευταία του συμμετοχή με τη Β’ ομάδα της Μπέρνλι. 

Πρόσφατα, ο ίδιος σημείωσε για τους λόγους που απέρριψε την Σπάρτα Πράγας, ότι θα χρειαστεί ακόμη χρόνο αποθεραπείας έπειτα από επέμβαση στο γόνατο, ενώ είχε προηγηθεί (τον Φεβρουάριο) επέμβαση στη βουβωνική χώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.