Η περιπέτεια του Πρίγιοβιτς, μια κακή συνήθεια και ο... απαγορευμένος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Αυγούστου 2021

Aγαπητή Metrosport

“Tελείωσε η περιπέτειά μου στη Σαουδική Αραβία”, λέει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ηταν όντως περιπέτεια με όλη τη σημασία της λέξης. Από την πρώτη στιγμή τον λοξοκοιτούσαν με δυσπιστία, έμπαινε και έβγαινε στην ενδεκάδα, μπαλιά της προκοπής δεν έπαιρνε, μια σέντρα στα δέκα ματς τού έβγαζαν οι συμπαίκτες του και, γενικά, καθόλου δεν το διασκέδασε. Αλλωστε η ομάδα του, η Αλ Ιτιχάντ, δεν ήταν και κάτι σπουδαίο. Τον υποβιβασμό προσπαθούσε να αποφύγει.

Από αγωνιστική άποψη, λοιπόν, σίγουρα ήταν μια περιπέτεια αυτά τα 2,5 χρόνια και, μάλιστα, οδυνηρή. Δεν ξέρω πόσο παραδάκι πήρε, σίγουρα παραφόρτωσε τις καταθέσεις του, αμφιβάλλω πολύ, όμως, ότι βελτιώθηκε πολύ ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, όπως έγραψε σε ανάρτησή του. Είμαι σίγουρος ότι πήγε πίσω αγωνιστικά. Ως προσωπικότητα δεν τον φοβάμαι. Μάγκας ήταν με τα όλα του και αποκλείεται να χάλασε...

Εμένα πάλι δεν θα με χαλούσε καθόλου η επάνοδός του στον ΠΑΟΚ, αλλά ξέρουμε όλοι ότι δεν τον πολυπάει ο Λουτσέσκου. Δεν είναι φορ χαμάλης, να τρέχει δεξιά κι αριστερά, αλλά είναι στατικός, έλεγε πάντα. Δεν έλεγε, όμως, ότι είναι εκτελεστής και ότι πήρε πολλά ματς μόνος του. Είναι γκολτζής από τους λίγους ο Σέρβος και σίγουρα καλύτερος από όσους φορ ήταν τότε μαζί του στον ΠΑΟΚ, αλλά και όσους ήρθαν μετά, μηδέ εξαιρουμένου φυσικά του Ολιβέιρα.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι ποια γνώμη έχει ο καθένας για τον Πρίγιοβιτς και κάθε Πρίγιοβιτς. Είναι ότι ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα το τρίτο επίσημο παιχνίδι του και το Πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο και όμως ούτε φορ πήρε μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, ούτε τους άλλους τρεις παίκτες που θέλει να αποκτήσει. Δηλαδή μπήκαμε πάλι για τα καλά στην αγωνιστική περίοδο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν βιάζεται να κάνει τις πιο πολλές από τις προγραμματισμένες μεταγραφές του. Αλήθεια, έχει κανένα νόημα αυτό; Είναι λογικό; Οχι. Ποτέ δεν ήταν. Και συμβαίνει κάθε χρόνο. Εγινε μια πολύ κακή συνήθεια.

Για την ώρα, όμως, ας μείνουμε στο σημερινό ματς. Περιμένουμε έναν ΠΑΟΚ σοβαρό, προσεκτικό, με ενέργεια, έναν ΠΑΟΚ καλύτερο από τη ρεβάνς με την Μποέμιαν (για το παιχνίδι στο Δουβλίνο ας μην το συζητάμε καλύτερα), ώστε όχι μόνο να νικήσει, αλλά να πάει στην Κροατία με σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση. Καμια σημασία δεν έχει ποιοι θα παίξουν και ποιοι θα μπουν αλλαγή, ούτε τα συστήματα και οι διατάξεις. Αρκεί ο ΠΑΟΚ να μοιάζει με ΠΑΟΚ και να δείξει στην πράξη την ποιοτική ανωτερότητά του.

Καλό είναι να σκεφτούν όλοι οι παίκτες, μαζί με τον προπονητή τους φυσικά, ότι ένας αποκλεισμός από τα προκριματικά - ποιού; - του Κόνφερενς Λιγκ, θα είναι ατιμωτικός. Δεν σηκώνει τέτοιο πλήγμα το γόητρο του ΠΑΟΚ. Και στο κάτω-κάτω, γιατί πάλευε η ομάδα πέρσι να βγει στην Ευρώπη; Για να περάσει αγκομαχώντας το εμπόδιο μιας Μποέμιαν και ύστερα να πει “αντίο” με μια Ριέκα;

Φτάνουν οι αποκλεισμοί των τελευταίων χρόνων. Φέτος, πολύ απλά, απαγορεύεται ο αποκλεισμός σε μια πολύ κατώτερη διοργάνωση από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, με σαφώς κατώτερους αντιπάλους. Για να είμαστε λογικοί και να ξέρουμε τι λέμε. Αυτό οφείλουν όλοι στον ΠΑΟΚ να το σκέφτονται, όχι για να αγχώνονται και να λειτουργούν υπό πίεση, αλλά για να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για δύο ακόμη προκρίσεις και για την καλύτερη δυνατή πορεία στον όμιλο και ακόμη παραπέρα.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.