Η παρουσία του Χαριστέα δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα

Βασίλης Μάστορας24 Ιουλίου 2020

O Aρης άρχισε να «χτίζει» την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου μετά τη συνάντηση που είχαν ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Αγγελος Χαριστέας, παρουσία του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ. Στη συνάντηση, όπως είναι γνωστό, οριστικοποιήθηκε το μπάτζετ της νέας χρονιάς με αστερίσκο που έχει να κάνει με πιθανή υπέρβαση του στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο για τις μεταγραφές. Οι διαφορές σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο 2019-’20 είναι ότι ο κ. Καρυπίδης έχει ως άμεσο συνεργάτη τον Αγγελο Χαριστέα και όχι τον Ντίνο Διαμαντόπουλο. Ο διευθυντής αγωνιστικού του Αρη είναι άτομο το οποίο έχει συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα, ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του και πατάει στη γη. 

Ολα αυτά σημαίνουν ότι θα είναι προσεκτικός στις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στον στόχο. Ποιος είναι αυτός; Η ομάδα να είναι καλύτερη αγωνιστικά σε σχέση με πέρυσι, παρότι θα έχει το ίδιο μπάτζετ. Είναι εφικτό αυτό; Θεωρητικά ναι, για ανθρώπους οι οποίοι έχουν δουλέψει μεθοδικά στο σκάουτινγκ για πολλούς μήνες και δεν θέλουν να απογοητεύσουν τον κόσμο της ομάδας. Με δεδομένο ότι ο Αρης διαθέτει αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, θα πρέπει να αισθάνεται αισιόδοξος. Αλλωστε οι «κιτρινόμαυροι» με τη δυναμική του κόσμου τους έχουν το πλεονέκτημα του ηθικού ντοπαρίσματος των παικτών που τους ανεβάζει, κάτω από προϋποθέσεις, αγωνιστικό επίπεδο.  

Ποια ζητήματα μπαίνουν; Να γίνουν πράξη τα όσα αποφασίστηκαν προχθές το βράδυ, καθώς πάντα στη μεταγραφική περίοδο το θυμικό των παραγόντων τους οδηγεί σε ανώφελες οικονομικές υπερβάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ταμείο και η εξίσωση αγωνιστικό κέρδος- κόστος μεταγραφής, να βγάζει αρνητικό πρόσημο. Από τη στιγμή που ο Αρης σ’ αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχει λόγους να κάνει μεταγραφικές υπερβάσεις οι οποίες ίσως να τον βάλουν σε οικονομικές περιπέτειες, θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά το πλάνο που αποφάσισε. Λογικό είναι ο κόσμος του να θέλει επιτυχίες, αλλά πιστεύω ότι μετά τα όσα πέρασε με τον υποβιβασμό της ομάδας ωρίμασε και προτιμάει μία οικονομικά υγιή και αξιοπρεπή ΠΑΕ που θα πατάει σε γερές βάσεις, από τους νεοπλουτισμούς και τις νέες περιπέτειες. Στο κάτω κάτω οι στόχοι δεν ακυρώνονται από μία συνετή και έξυπνη πολιτική.  

FOCUS  

Η κυοφορούμενη αναδιάρθρωση στη Super League2 έχει ως γνώμονα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ή την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών πολιτικών και αθλητικών συμφερόντων;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.