Η Παρί Σεν Ζερμέν αλλάζει level, μόνο που έφθασε στον τελικό

Βασίλης Μάστορας22 Αυγούστου 2020

Αύριο το βράδυ θα ξέρουμε την ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο του Champions League. Η μία υποψήφια είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, ομάδα στην οποία επενδύθηκαν 1,2 δισ. σε εννέα χρόνια.

Τα κέρδη από μία πιθανή κατάκτηση του τροπαίου από τη γαλλική ομάδα, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό του Champions League, είναι αυτονόητα. Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρει αύριο, η Παρί με την παρουσία της στον τελικό θα έχει αποδείξει ότι έχει αλλάξει level. Oτι ξέφυγε από τα στενά όρια του εγχώριου Πρωταθλήματος και πλέον μπήκε στο club των ισχυρών της Ευρώπης.

Τα ισχυρά οικονομικά αφεντικά υπήρχαν αλλά στα εννέα χρόνια η Παρί δεν είχε καταφέρει να φθάσει ούτε καν στα ημιτελικά. Η απόδειξη ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν… αγοράζονται

Ακόμη και το 2017 όταν είχε κερδίσει με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι ταπεινώθηκε με το βαρύ 6-1 στο «Καμπ Νου».

Ο Αλ Κελαΐφι, εκπρόσωπος της Qatar Sport Investments, μέσα σε δέκα μήνες από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος, ξόδεψε για νέους παίκτες 147 εκατ. ευρώ! Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η Παρί κάποιες χρονιές είχε μπάτζετ το σύνολο των ποσών που ξόδευαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος της Γαλλίας. Οι αποτυχίες δεν απογοήτευσαν το ιδιοκτήτη της Παρί που προχώρησε στην απόκτηση των Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Πλέον η παρουσία της Παρί στον τελικό την κάνει ακόμη περισσότερο ελκυστική για τους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Soccerex Football Finance είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο, βρίσκοντας σιγά σιγά ισορροπία στα οικονομικά της. Και το τελευταίο αποτελεί την καλύτερη πρόκληση για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις από τον Αλ Κελαΐφι. Από τη στιγμή που τις έκανε στις αποτυχίες, είναι σίγουρο ότι αρχίζει το μεγάλο πάρτι.

FOCUS

H Bundesliga είναι ένα σοβαρό Πρωτάθλημα στο οποίο οι ιδιοκτήτες δεν κάνουν τίποτε στην τύχη. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες στο νέο Πρωτάθλημα, γιατί τα κόστη για την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων βγάζουν αρνητικό πρόσημο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.