Μακεδονικός: Η παρέα της Α' Εθνικής συναντιέται ξανά…

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2022

Η Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, αποκτά ιστορική σημασία για την οικογένεια του Μακεδονικού, μιας και ο αγώνας με τη Νίκη Βόλου για την 1η αγωνιστική της Super League 2 σηματοδοτεί την επιστροφή των «πρασίνων» στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 32 χρόνια!

Ο σύλλογος για αρκετές δεκαετίες διαφήμιζε και διαφημίζει το ποδόσφαιρο της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης σε εθνικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την δεκαετία του 1980, όταν επιτεύχθηκε για πρώτη φορά η άνοδος στην Α Εθνική! Η σεζόν 1982/83 παραμένει η μοναδική στην ιστορία του Μακεδονικού στην πρώτη κατηγορία, μια σεζόν όπου το σημερινό στάδιο της ομάδας γνώρισε ανεπανάληπτες δόξες και συγκέντρωνε κάθε δεύτερη Κυριακή το φίλαθλο κοινό της πόλης που διψούσε για ποδόσφαιρο!

Ο Μακεδονικός δεν ηττήθηκε εντός έδρας ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον Παναθηναϊκό, μήτε από την ΑΕΚ! Η ομάδα έχτισε τότε μια παράδοση, ένα μέταλλο, που την ακολουθεί μέχρι και σήμερα και εμπνέει τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές!

Η παλιά παρέα της Α Εθνικής συναντιέται και πάλι: η ΠΑΕ Μακεδονικός προσκάλεσε στην πρεμιέρα της φετινής Betsson Super League 2 (06/11, 15:00), δέκα ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα πράσινα στην Α Εθνική (Μπίκας, Γιαννακούλας, Ηλιάδης, Δράμπης, Μποΐκογλου, Κερμανίδης, Πένος, Αρβανιτίδης, Τόμης, Ευαγγέλου), τον Έφορο της ομάδας, κ. Ανδρέα Ζαχαροπλάστη, και τον προπονητή, κ. Γιώργο Χασιώτη, στον οποίο και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα πριν την σέντρα του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο, να σφραγίσουμε μαζί την σύνδεση του ένδοξου παρελθόντος με το παρόν, που είναι έτοιμο να ξαναγράψει με ένδοξο τρόπο το μέλλον του Μακεδονικού…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.