Η παντελώς ανυπόληπτη Σούπερ Λίγκα αχταρμάς ανασφαλών και υποταγμένων

Δημήτρης Μπούζας07 Ιουλίου 2022

Τραγικό λάθος (αφέλεια ή ασχετοσύνη;) του επίσημου ΠΑΟΚ να μην σταθεί δίπλα στον Μπαλτάκο και απέναντι σε έναν αρχιδιαιτητή που του «έστησε» τον τελικό και στους νταβατζήδες υπερασπιστές του.

    Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Είχαμε έναν αρχιδιαιτητή ξένο, στα πλαίσια της επιτροπείας. Του οποίου έληξε η θητεία και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, όντας καλός γνώστης του βρώμικου ρόλου που διαδραμάτισε, έκρινε πως έπρεπε να αντικατασταθεί. 

    Ως εδώ καλά πάμε. Αυτός ο αρχιδιαιτητής με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, υπέστη ένα άνευ προηγουμένου μπούλιγνκ από μια συγκεκριμένη ομαδα. Τακτική που διατηρήθηκε μέχρι να φρονιματιστεί και να φιλήσει το χέρι του χαλίφη. Στο διάστημα της θητείας του δεν υπήρξε ούτε μια ομάδα που να μην του καταλόγισε ευθύνες για περίεργους ορισμούς και προαποφασισμένες καταδίκες. Το επαναλαμβάνουμε, ούτε μια ομάδα, ούτε ένας εκπρόσωπος δεν λείπει από την λίστα όχι των παραπόνων, αλλά των οργισμένων αντιδράσεων και καταγγελιών. Πάμε στα ονόματα: Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο αρχιδιαιτητής, Ολυμπιακός Πειραιά η ομάδα. 

    Από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα αφορούν τους περισσότερους εκπροσώπους των σωματείων της μεγάλης κατηγορίας και τους αφορούν για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος γιατί στη διάρκεια του πρωταθλήματος τον είχαν ξεφωνίσει τον Μαρκ και μάλιστα πολλές φορές και στη διάρκεια της πρόσφατης κατεπείγουσας ψηφοφορίας που αφορούσε την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποτρέψει τον Μπαλτάκο για να μην τον καρατομήσει, άλλαξαν γνώμη ο ένας μετά τον άλλον και ανταγωνίστηκαν τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη. 

    Ποιος ήταν ο λόγος; Πιθανότατα να κινείται προς την κετεύθυνση των όσων αποκαλύφτηκαν από την πλευρά ορισμένων που στάθηκαν όρθιοι και δεν συμμετείχαν στο ξεφτιλίκι της δεύτερης κατεπείγουσας ψηφοφορίας. Κάτι είπε ο Μπέος, πολλά περισσότερα ο Μελισσανίδης αλλά έφταναν και περίσσευαν όσα είχε διαπιστώσει η κοινή γνώμη, παρακολουθώντας τα σορτσάκια, τις φανέλες και τις διαφημιστικές πινακίδες επιλεκτικά, συγκεκριμένων γηπέδων. 

    Το θέμα που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται και είναι ηθικό. Αφορά πλέον το ποιοι είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες των συλλόγων και κατ΄ επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μέγα ερωτηματικό: Από ποιες αρχές και αξίες ενφορούνται και διακατέχονται. Γιατί δεν είναι η χθεσινή εικόνα αγέλης (σύμπραξη νέων και παλιών παραρτημάτων), αλλά και η πιο τραγική παράσταση που δόθηκε μόλις προχθές, στην οποία το 1/3 των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκα, έχοντας δώσει λόγο τιμής ότι θα υποστηρίξουν έναν συγκεκριμένο συνάδελφο τους, τον πούλησαν σε χρόνο ντετέ και χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. 

    Με το δίκιο της λοιπόν η κοινή γνώμη αναρωτιέται ποιες είναι οι θέσεις, οι σκέψεις των συγκεκριμένων παραγόντων και αν με αυτού του είδους τις συμπεριφορές μπορούν να πείσουν ακόμη και νήπια ότι αγωνίζονται για την σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια τη Σούπερ Λίγκα ποτέ και για μεγάλο χρόνο δεν την είχε κανείς σε υπόληψη. Ομως αυτά που συνέβησαν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με δύο κατεπείγουσες εκστρατείες και ψηφοφορίες για να διασωθεί ένας αρχιδιαιτητής που «υπηρέτησε» πιστά μια ομάδα, θεωρούνται και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν. Τόσο πάθος (από το λιμάνι), τόσο θράσος (από την αγέλη και τον αχταρμά) να προσληφθεί ακόμη και ως διπλοθεσίτης ο «υπηρέτης» του λιμανιού, είναι σημάδια άκρως ανησυχητικά.

    Στο περιθώριο της ιλαροτραγωδίας, είχαμε και μια ανεξήγητη – έως περίεργη – συμπεριφορά του επίσημου ΠΑΟΚ, οι εκπρόσωποι του οποίου αντί να βγουν μπροστά και να τα χώσουν χοντρά στον νταραβερτζή που τους «έστησε» και τους «αποκεφάλισε» στο κύπελλο και στους νταβατζήδες που τον υπερασπίζονται, εκπληρώνοντας μια ηθική υποχρέωση τόσο απέναντι στον μαχητή νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Μπαλτάκο, όσο και στον ηγέτη του ΠΑΟΚ Ιβάν και στον περήφανο λαό της ομάδας τους, «προτίμησαν» να μείνουν στην άκρη, παρακολουθώντας αφελώς τα διαδραματιζόμενα. Δεν ψήφισαν! Δεν στάθηκαν δίπλα σε αυτούς που αντιμετώπισαν τον αχταρμά. Είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν και πιο έντονα τα όσα κατήγγειλαν μετά την άγρια σφαγή στον τελικό του κυπέλλου από τον Ματέου Λαόθ με το πέναλτι – φάντασμα, αλλά μάλλον δεν είχαν το κουράγιο. Επιλογή λάθος. Τέτοιες συμπεριφορές μικραίνουν τον ΠΑΟΚ και πληγώνουν τον εγωισμό ενός περήφανου λαού. Κρίμα...

      Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

      Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

      Προτείνουμε
      This page might use cookies if your analytics vendor requires them.