Η ΟΥΕΦΑ «διψά για αίμα»! Προσοχή…

Αρις Νικολάκης11 Απριλίου 2022

Κοιτάξτε, να δείτε… Κατά πως λέμε. Κι εδώ όπου έφθασε ο ΠΑΟΚ, ήτοι στους Προημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ… Είναι μεγάλος θρίαμβος! Με όφελος και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν προχωρήσει περισσότερο… Θα είναι μεγαλύτερος θρίαμβος. Με όφελος και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τον μεγαλύτερο θρίαμβο ο ΠΑΟΚ έχει στην διάθεση του χρόνο 90 ή 120 λεπτών ή και πέναλτι. Έχει όμως, τον παρόντα αντίπαλο… Κατά πολύ δυσκολότερο από τους παρελθόντες. Έχει και το σε βάρος του 2-1 από τον αγώνα στο «Βελοντρόμ».

Δε λέμε. Ήδη ο Κυπελλούχος μετρά δυο ανατροπές στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ναι, αλλά… Η Μαρσέιγ μήτε Μποέμιανς είναι, μήτε Μίντιλαντ. Η διαφορά μεταξύ τους είναι παρασάγγες. Το είπαμε. Το λέμε ξανά. Όπως είπαμε και για τους… πόντους με τους οποίους «ψήλωσε» ο ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα στο «Βελοντρόμ». Κοίταξε κατάματα τη Μαρσέιγ. Θα μπορούσε, να φύγει νικητής από εκεί. Θα μπορούσε, για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Να ηττηθεί με μεγαλύτερο σκορ.

Κατέβασε τα ρολά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Κράτησε το 2-1. Έτσι άφησε ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ. Κι ο διεθνής «κίπερ» επιλέχθηκε από την ΟΥΕΦΑ για την ενδεκάδα της αγωνιστικής στο Κόνφερενς Λιγκ.

Επιτρέψτε μας πάντως, εδώ να θεωρήσουμε πως μετά την ανοικτή πόρτα της πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ είχε όφελος από την βαθιά και πλατιά πλέον, γνώση της Μαρσέιγ. Την ίδια γνώση φυσικά, είχε ως όφελος κι η Μαρσέιγ για τον ΠΑΟΚ. Με μία διαφορά… Η γαλλική ομάδα δεν είναι γηπεδούχος. Φιλοξενούμενη είναι. Ό, τι και να σημαίνει αυτό… Σημαίνει κάτι θετικό για τον ΠΑΟΚ.

Η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο, την Πέμπτη. Ποια έδρα, όμως, Η ατμόσφαιρα στη Μασσαλία και στο «Βελοντρόμ» ουδόλως βοήθησε τη Μαρσέιγ. Την έβλαψε. Οι μάχες στους δρόμους και στις κερκίδες δεν βοηθά τον γηπεδούχο. Τον βλάπτει. Βοηθά κι ωφελεί τον φιλοξενούμενο. Τούτο δε, πρέπει να το έχουν… φάρο τους τις επόμενες ημέρες οι φίλοι του «δικέφαλου».

Και δεν είναι μόνον οι τρέχουσες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Είναι κι οι μέλλουσες. Μέλλουσες για εφέτος και για του χρόνου. Μετά όσα συνέβησαν στη Μασσαλία, η ΟΥΕΦΑ «διψά για αίμα»! Οποιαδήποτε παρεκτροπή στη Θεσσαλονίκη θα πληρωθεί με «αίμα» του ΠΑΟΚ.

Ως εκ τούτων χρειάζεται πρωτοφανούς έντασης προσοχή όλων ,μα όλων ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ! Θα είναι κρίμα κι άδικο με όσα συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο, να βάζει πλώρη για μεγαλεία. Κι με όσα συμβαίνουν έξω από το γήπεδο, να ανακρούει πρύμνα…

Είναι παθός ο ΠΑΟΚ από επεισόδια σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Το ζητούμενο είναι, να έχει καταστεί μαθός! Δίχως στάλα υπερβολής… Θα είναι αυτοκτονία οποιοδήποτε γεγονός οπουδήποτε με εικόνα βίας! Είτε μέσα, είτε έξω από την Τούμπα. Με την παραμικρή αφορμή η ΟΥΕΦΑ θα επιβάλλει εξοντωτικές ποινές. Κι έχει ο ΠΑΟΚ προοπτικές, να προχωρήσει περισσότερο ακόμη στην διοργάνωση. Τυχόν ποινές για εφέτος ή για του χρόνου θα είναι ολετήρας για τον «δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε στους δρόμους της Μασσαλίας και στις κερκίδες του «Βελοντρόμ». Ηττήθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ε, εκεί οφείλει για τον κόσμο του και την ιστορία του (και για την Ελλάδα ρε… γαμώτο) να πάρει τη ρεβάνς…

Κι εδώ όπου έφθασε ο ΠΑΟΚ, ήτοι στους Προημιτελικούς του Κόνφερνες Λιγκ… Είναι μεγάλος θρίαμβος! Να μην τον εμποδίσουν γεγονότα εκτός αγωνιστικού χώρου να προελάσει για μεγαλύτερο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.