Η οργή κατά του Κουέστα και η δυστυχία του κίπερ

Βασίλης Μάστορας06 Μαρτίου 2021

Απ’ όποια πλευρά κι αν δει ένας φίλαθλος του Αρη την γκάφα που έκανε ο Κουέστα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ένα είναι το σίγουρο: Θα εξοργιστεί και θα κάνει ώρες να συνέλθει. Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες 48 ώρες γέμισαν τα social media με σχόλια, που έμοιαζαν με πυρ ομαδόν, κατά του Ισπανού τερματοφύλακα. 

Τα περισσότερα ήταν αναρτημένα λίγα λεπτά μετά το λάθος του Κουέστα που σήμανε και τον αποκλεισμό του Αρη, οπότε η αδρεναλίνη των συντακτών τους ήταν στο κόκκινο. Το λάθος όμως και το τίμημα του, είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα ξεχαστεί ακόμη και μετά από πολλά χρόνια. Μου έλεγαν χθες συνομιλητές μου οι οποίοι έζησαν και το μπαράζ του Βόλου, με αντίπαλο πάλι τον Ολυμπιακό τον Μάιο του 1980, ότι η προχθεσινή πίκρα έμοιαζε με εκείνη που έζησαν μετά το τέλος εκείνου του αγώνα. Ισως να έχουν και δίκαιο γιατί η οργή δεν έχει να κάνει μόνο με τον αποκλεισμό, αλλά και με τον τρόπο που έγινε. Την οργή τη μεγαλώνει και το γεγονός, ότι ο φετινός Αρης έχει πείσει ότι αν απέκλειε τον Ολυμπιακό θα ήταν η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει το Κύπελλο. 

Πίσω απ’ όλα αυτά όμως υπάρχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει συναισθήματα. Η έκφραση του Κουέστα μετά το τέλος του αγώνα έδειχνε και ήταν λογικό, ότι πονούσε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους, γιατί ήξερε ότι αυτή η φάση θα στιγματίσει την καριέρα του. Παρότι ήταν ένα λάθος που όπως φαίνεται στο βίντεο που υπάρχει στο metrosport.gr, παρόμοιες γκάφες έχουν γίνει και στο παρελθόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αρα συμβαίνει και σε υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά πώς να το χωνέψει ο φίλαθλος του Αρη που επένδυσε στο Κύπελλο όλα τα φετινά του όνειρα;
Ισως μετά από λίγο καιρό όταν θα παγώσει το αίμα, ακόμη κι αυτοί που πυροβολούν τον Κουέστα να έχουν ηπιότερη άποψη στην κρίση τους για το λάθος που έκανε. 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή είναι η μοίρα των τερματοφυλάκων. Ενα γκολ που μπορεί να χάσει ένας επιθετικός πάνω από τη γραμμή σε κενή εστία αντιμετωπίζεται διαφορετικά απ’ ένα λάθος όπως το προχθεσινό του Ισπανού. Απ’ αυτά που γίνονται και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η ίδια συμπεριφορά του Κουέστα χωρίς την αντίδραση-γκολ του Μπουχαλάκη, θα περνούσε απαρατήρητη και θα έμοιαζε φυσιολογική. 
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.