Η Ορεστιάδα απολαμβάνει τον δικό της Άθλο στο βόλεϊ

Χρήστος Νάσκας16 Μαΐου 2022

2015, ο Άθλος Ορεστιάδας έρχεται στην αθλητική ζωή της Ελλάδας. 2022, ο Άθλος Ορεστιάδας κατακτά πανάξια ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στη Volleyleague.

Ορεστιάδα και βόλεϊ, βόλεϊ και Ορεστιάδα, ταυτόσημες έννοιες εδώ και δεκαετίες. «Σπέρνουν» αγάπη, μεράκι, , διάθεση για το άθλημα, την «μπολιάζουν» με επιμονή και προσωπικό χρόνο και «θερίζουν» καταξίωση, επιτυχίες και ανόδους στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ.

Η Ορεστιάδα και οι κάτοικοί της έχουν αγκαλιάσει το βόλεϊ (ποιος δεν θυμάται τη μεγάλη ομάδα της Ορεστιάδας πριν από λίγα χρόνια) που τους έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές.


 Κανείς δεν ξεχνάει τον Νίκο Σαμαρά

 Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει να ζεις στο...άκρο της Ελλάδας και να προσπαθείς να στέκεσαι επάξια και ανταγωνιστικά σε διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων.

 Η Ορεστιάδα απολαμβάνει από τις αρχές του μήνα τον δικό της Άθλο, την ομάδα που ιδρύθηκε το 2015 και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Volleyleague. Τον Άθλο Ορεστιάδας...

 Το metroport.gr συνομίλησε με τον κ. Γιάννη Καρρά, υπεύθυνο ανάπτυξης του Άθλου Ορεστιάδας για την επιτυχία της ομάδας, τη διαδρομή της ανόδου, τη στήριξη του κόσμου, την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς.

 Ο κ. Καρράς κάνει ιδιαίτερη μνεία, στον τελευταίο αγώνα που έκρινε την άνοδο, με τον Φίλιππο Βέροιας και στον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά. Μιλάει στο metrosport.gr για τις ιαχές των φιλάθλων, όπως παλιά, αλλά και το βλέμμα του Νίκου που ήταν εκεί, στον νικηφόρο αγώνα που έδωσε το ένα εισιτήριο για την άνοδο στη Volleyleague.

 - Άνοδος στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού βόλεϊ. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και την ομάδα;

 «Η άνοδος σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής και μια υπόσχεση που είχαμε δώσει από την αρχή που δημιουργήσαμε τον Άθλο Ορεστιάδας το 2015 ,έχοντας πίστη σε αυτό που κάνουμε. Σημαίνει ότι δώσαμε μια μεγάλη χαρά στους συντοπίτες τους δύσκολους αυτούς καιρούς . Σημαίνει όμως και δημιουργία νέων υποχρεώσεων υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων για το σύλλογο μας με τη συμμετοχή μας στη volleyleague , κάτι το οποίο ήδη ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε».

 - Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η διαδρομή που κάνατε, αγωνιστικά και οικονομικά για να φτάσετε στον στόχο σας;

 «Η διαδρομή που ξεκίνησε το 2015 με τη δημιουργία του Άθλου Ορεστιάδας ήταν δύσκολη σαφώς με καλές και κακές στιγμές αλλά με τη θέληση όλων μας και τη βοήθεια του κόσμου , χορηγών κ.λ.π καταφέραμε να πετύχουμε στον στόχο μας».

 - Σε μια πόλη, όπως η Ορεστιάδα, τι σημαίνει να έχει μια ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα; Αν και όλοι γνωρίζουμε την αγάπη που έχει για το βόλεϊ

 «Η περιοχή της Ορεστιάδας δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει το άθλημα του βόλεϊ και να το στηρίζει και στις μικρές ακόμη κατηγορίες. Πολλά παιδιά ασχολήθηκαν στο παρελθόν και ασχολούνται και τώρα με το βόλεϊ. Πολύ περισσότερο τώρα βέβαια που ανοίγει μια νέα σελίδα του αθλήματος στην περιοχή μας και ευελπιστούμε για το καλύτερο».

 - Οι καιροί είναι δύσκολοι, το ξέρουμε όλοι. Είχατε τη στήριξη που θέλατε, από τον κόσμο και όχι μόνο;

 «Ο κόσμος , οι χορηγοί , οι φορείς και γενικά όσοι βοήθησαν ήταν πάντα δίπλα μας από τη πρώτη στιγμή και βοήθησαν τα μέγιστα στην επίτευξη αυτού του στόχου. Βέβαια τώρα με τη μεγάλη αυτή επιτυχία η αγάπη αυτή γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως διοίκηση είναι ελπιδοφόρα. Τους θέλουμε και πάλι κοντά μας στη νέα αυτή προσπάθεια και είμαστε σίγουροι ότι ο καθένας από τη πλευρά του θα στηρίξει τις προσπάθειες μας».

 - Θα θέλατε να αφιερώσετε κάπου αυτή την επιτυχία;

 «Σαφώς και την αφιερώνουμε στους αθλητές και τον προπονητή της ανόδου που ήταν και οι πρωταγωνιστές αλλά και στον κόσμο της περιοχής μας , είτε απλοί φίλαθλοι , είτε χορηγοί, είτε οι γονείς των αθλητών / τριων των ακαδημιών μας αλλά και οι αθλητές /τριες των ακαδημιών και γενικά σε όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή και ήταν πάρα πολλοί».

 -Τι θα θυμάστε περισσότερο από τη φετινή χρονιά, κάτι που σας δημιούργησε τα εντονότερα συναισθήματα;

 «Ιδιαίτερή στιγμή ήταν η επίτευξη του στόχου της ανόδου της ομάδας μας στη volleyleague με τη τελευταία νίκη στο νέο κλειστό γυμναστήριο ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μετά από 28 αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου,υπό το βλέμμα του Νίκου (για εμάς ήταν , είναι και θα είναι ο Νίκος ) με τους φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το νέο κλειστό, να φωνάζουν ρυθμικά ΑΘΛΟΣ, ΑΘΛΟΣ και ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ όπως παλιά στο παλιό κλειστό γυμναστήριο αλλά και οι πανηγυρισμοί των μικρών φιλάθλων οι οποίοι με τη λήξη του αγώνα αγκάλιασαν τους αθλητές και το προπονητή μας στο κέντρο του γηπέδου γιορτάζοντας μαζί τους τη μεγάλη επιτυχία».


 - Τα σχέδια και οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;

 «Οι στόχοι της νέας χρονιάς είναι η προετοιμασία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα για την συμμετοχή της και μια καλή πορεία στην volleyleague, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα μας (ήδη έχουμε καθημερινά νέες εγγραφές σε όλα τα τμήματα αγοριών και κοριτσιών) , τα οποία και συνεχίζουν τις προπονήσεις έως τέλος Ιουνίου 2022».

 -Υπάρχει μέλλον για το άθλημα, σε επίπεδο ακαδημιών; Υπάρχει ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας διάθεση για ενασχόληση με το βόλεϊ;

 «Από τη στιγμή της δημιουργίας του συλλόγου μας , δώσαμε όλοι μαζί ως διοίκηση μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε βαρύτητα στη δημιουργία αναπτυξιακών τμημάτων και τμημάτων ακαδημιών βόλεϊ. Οταν ξεκινήσαμε το 2015 είχαμε στις τάξεις μας ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών με λίγα παιδιά και 1 αγωνιστικό τμήμα παμπαίδων. Τη φετινή χρονιά έχουμε αγωνιστικά τμήματα παμπαίδων, παίδων, εφήβων,παγκορασίδων , κορασίδων και ακαδημίες προαγωνιστικές αγοριών και κοριτσιών. Αριθμούμε 140 παιδιά και επιπρόσθετα έχουμε ακαδημίες στη Νέα Βύσσα με άλλα 25 παιδιά τα οποία προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Βύσσας μαζί με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας. 

Τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πήραμε τη 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων με προπονητή τον Σταματόπουλο Μπάμπη, στην Αγριά του Βόλου όπου ηττηθήκαμε δύσκολα από το ΠαναθηναΪκό με 3-2 σετ. Έχουμε στελεχώσει τα αναπτυξιακά αγωνιστικά τμήματα αλλά και τις ακαδημίες μας με προπονητές όπως ο Χουσίδης Θεόδωρος (ο οποίος ανέλαβε τον Δεκέμβριο 2021 στη θέση του Σταματόπουλου Μπάμπη και την ομάδα των ανδρών), ο Γραμματικόπουλος Ηλίας, ο Τεμελούδης Κώστας , ο Κιουτσιούκης Ανδρέας.

 Λαμβάνουμε μέρος σε αναπτυξιακά τουρνουά στην Ελλάδα αλλά σε Βαλκανικά τουρνουά στη Βουλγαρία και Σερβία κάθε χρόνο (όπως επίσης διοργανώνουμε αντίστοιχα τουρνουά στην Ορεστιάδα με φιλοξενούμενες ομάδες από Σερβία, Βουλγαρία και Ελλάδα). Διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι τουρνουά μίνι βόλεϊ στην περιοχή μας . Όλα αυτά ως προσπάθεια αλλά και ως αποτέλεσμα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με προοπτική την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας».

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 2015 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

 2015-2016 - Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 1Η ΘΕΣΗ - ΑΝΟΔΟΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 2016-2017 - Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 7Η ΘΕΣΗ

 2017-2018 - Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 5Η ΘΕΣΗ

 2018-2019 - Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 4Η ΘΕΣΗ

 2019 – 2020 Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 3Η ΘΕΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ PRELEAGUE

 2020 – 2021 - PRELEAGUE - ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΘΧΕΙ

 2021 – 2022 - PRELEAGUE – 3Η ΘΕΣΗ – ΑΝΟΔΟΣ VOLLEYLEAGUE


 Το διοικητκό συμβούλιο

 * ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 * ΚΙΛΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 * ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 * ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΘΗ ΤΑΜΙΑΣ

 * ΠΕΤΡΙΤΖΙΚΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

 * ΣΑΡΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 * ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

 * ΚΑΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ,ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 * ΜΟΥΡΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

 * ΠΑΣΣΙΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

 * ΒΑΙΛΕΖΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

 Ιδρυτικά μέλη (του διοικητικού συμβουλίου του 2015) που συνεχίζουν να βοηθούν και σήμερα τον σύλλογο

 * ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

 * ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 * ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 * ΚΟΙΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

 * ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


 ΡΟΣΤΕΡ 2021-2022

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θεόδωρος Χουσίδης

 * Καψαλιάρης Χρήστος, πασαδόρος

 * Τριανταφυλλίδης Ιωάννης, κεντρικός

 * Σκαρλατίδης Γιάννης, πασαδόρος

 * Ράπτης Δημήτρης, πασαδόρος 

* Σαββόγλου Μαρίνος, λίμπερο 

* Αρχοντούδης Σταύρος, λίμπερο 

 * Δαρίδης Άγγελος, λίμπερο 

* Αλεξάκης Νίκος, κεντρικός 

* Καζαντζίδης Δημήτρης, κεντρικός 

* Ντα Σίλβα Γκιγιέρμε Φερέιρα, ακραίος 

* Γουίντσον Φερέιρα Πεντρόσα, διαγώνιος 

* Τσολακίδης Γιάννης, διαγώνιος 

* Σκαρλατίδης Στέλιος, ακραίος 

* Στοϊλούδης Βασίλης, κεντρικός 

* Ριζόπουλος Δημήτρης, ακραίος

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.