Η ώρα του ερχόταν, φαινότανε, είναι έτοιμος να δικαιώσει τις προσδοκίες;

Δημήτρης Κανελλάκης01 Νοεμβρίου 2020

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... ερχομού. Είναι καιρός τώρα που τον περιμέναμε. Το μόνο που δεν ξέραμε ήταν πότε θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, οι κατάλληλες συνθήκες.

Οτι, αργά ή γρήγορα, ο Πάμπλο Γκαρσία θα έπαιρνε το χρίσμα του προπονητή της επαγγελματικής ομάδας του ΠΑΟΚ, δεν αμφέβαλλε, νομίζω, κανείς.

Η ώρα ήρθε, λοιπόν. Ο Πορτογάλος είναι παρελθόν, ο Ουρουγουανός νέος προπονητής του ΠΑΟΚ και όλοι, φαντάζομαι, περιμένουμε να δούμε αν ο Γκαρσία θα δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί, καιρό τώρα, γι' αυτόν, αν είναι έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες μιας ομάδας της Super League, και μάλιστα από τις κορυφαίες, αν το βαρύ όνομά του φτάνει για να κάνει τη δουλειά, ή αν η απειρία του θα είναι πρόβλημα.

Ο Γκαρσία τυγχάνει καθολικής αποδοχής κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν είχε κανένας προπονητής του ΠΑΟΚ.

Εχει λατρευτεί ως ποδοσφαιριστής της ομάδας και μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της πιστεύει πως είναι ικανός για ανάλογα κατορθώματα και ως προπονητής.

Ομως, αναλαμβάνει σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα. Με μια ομάδα που κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σχεδιάστηκε να κάνει, με ρόστερ που δεν θυμίζει σε τίποτε το περσινό και το προπέρσινο.

Για όσους βέβαια μετρούσαν τις ώρες για να φύγει ο Φερέιρα και θεωρούσαν πως αυτός φταίει για τα πάντα και μόνο που έφυγε ο Πορτογάλος είναι αρκετό για να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο.

Είναι, όμως; Φτάνει η αλλαγή του προπονητή για να αλλάξουν τα πάντα; Ή μήπως πρόκειται για μια πολύ πιο σύνθετη υπόθεση, πολυπαραμετρική, στην οποία θα πρέπει και πολλά άλλα πράγματα να λειτουργήσουν εκτός από την ανάθεση της ευθύνης για την τεχνική ηγεσία στον Πάμπλο;

Ο χρόνος θα δείξει... Ο ΠΑΟΚ έγινε τα πέντε τελευταία χρόνια ομάδα υψηλών προσδοκιών και δεν ξέρω αν ο κόσμος θα δεχτεί αυτό να μην ισχύσει -τώρα που προπονητής είναι ο Γκαρσία, αν θα του δώσει περισσότερη πίστωση χρόνου απ' ό,τι θα έδινε σε οποιονδήποτε άλλον προπονητή, αν θα δεχτεί πως αυτή την σεζόν έγιναν τόσα λάθη που δεν χάθηκε ο κόσμος κι αν πάει στράφι...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.