Η ώρα της εθνικής μπάσκετ και ένα πολύ ευοίωνο... υστερόγραφο για τη Θεσσαλονίκη!

Στέλιος Παρθενάκης15 Νοεμβρίου 2021

Μια νέα διαδρομή θα ξεκινήσει η Εθνική για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο της και φυσικά με την προοπτική να είναι ο Δημήτρης Ιτούδης στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Σύντομα θα γνωρίζουμε ποιες είναι οι κλήσεις, αλλά η επόμενη ημέρα με τον Βαγγέλη Λιόλιο στον προεδρικό θώκο λέει ενότητα και συσπείρωση. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (19/11), ο νέος προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος σε συνεργασία με τον νέο genelar manager, Νίκο Ζήση, θα ανακοινώσουν τις επιλογές των 15 παικτών, με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει και θα αρχίσουν την προετοιμασία των… τριών, μόλις προπονήσεων, πριν από τον πρώτο αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία (25/11) και εν συνεχεία για την υποδοχή της Λευκορωσίας στην Θεσσαλονίκη (28/11).O Σωτήρης Μανωλόπουλος θα δώσει συνέχεια στην νέα προσπάθεια πρόκρισης που αρχίζει για την συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μπουν οι βάσεις μιας άλλης Εθνικής Ομάδας. Οι παίκτες που θα την πλαισιώσουν ξέρουν πολύ καλά να τιμούν το εθνόσημο με βάση όσα είδαμε στα προηγούμενα προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων. Οι δυο επιτυχίες θα είναι το ιδανικό ξεκίνημα και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γνωρίζει καλά το ρόστερ που μπορεί να έχει στη διάθεσή του.

Η επιστροφή και η επανένταξη, τουλάχιστον και ενός αντιπροσωπευτικού παίκτη από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, «σπάζοντας» την δεσμευτική και τιμωρητική τακτική των ομάδων της Ευρωλίγκα προς τις Εθνικές ομάδες για τον αποκλεισμό των διεθνών παικτών, αποτελεί επιτυχία της νέας διοίκησης του Βαγγέλη Λιόλιου και συγχρονίζεται άρρηκτα με την αλλαγή διοικητικής εποχής.

Κλείνοντας, θα πρέπει να πούμε ότι το μυαλό όλων είναι σε μια γεμάτη και πλήρη Εθνική Ομάδα για το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου του 2022. Αδέλφια Αντετοκούνμπο, Σλούκας, Καλάθης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Ντόρσεϊ , Παπαγιάννης είναι οι βασικοί παίκτες, οπότε τι έχουμε να ζηλέψουμε και από ποιον για ένα μετάλλιο;

*Μαγική ατμόσφαιρα χθες στο Αλεξάνδρειο…Αν υπολογίσουμε τα όσα γίνονται στο Παλατάκι σε κάθε παιχνίδι, αλλά και τη συγκινητική παρουσία του κόσμου στο Ιβανώφειο παρά τα … εγκλήματα που γίνονται τότε στη «φτωχομάνα» έχουμε κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Την επιστροφή του κόσμου!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.