Η ομάδα χρειάζεται… ρευστό και ψηλό

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Οκτωβρίου 2022

Το βασικό συμπέρασμα από την αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια αλλά και το μοναδικό επίσημο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη ρακέτα, προς το παρόν όμως αυτή η σκέψη είναι αδύνατο να υλοποιηθεί καθώς στην ΚΑΕ υποστηρίζουν ανοιχτά ότι τα έσοδα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα προβλεπόμενα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται μονοδιάστατος ως προς τον τρόπο έκφρασής του στη επίθεση υπό την έννοια ότι εξαρτάται ξεκάθαρα από αυτά που θα του προσφέρει η περιφερειακή γραμμή και ειδικότερα οι Ράιλι, Χαντς και Φράνκε. Στην πρεμιέρα του BCL απέναντι στην Ντιζόν οι τρεις γκαρντ έδωσαν τους 44 από τους 66 πόντους της ομάδας παίρνοντας τα 38 από τα 57 σουτ. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει… στο παιχνίδι ο Τάιλερ Πόλι, γεγονός το οποίο λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας του Αμερικανού ενώ ο Νέιτ Ρένφρο ανέκαθεν ήταν ένας ψηλός που εξαρτιόταν αποκλειστικά από την τροφοδοσία των κοντών. Ως εκ τούτου, αυτό το αγωνιστικό πρόβλημα καλείται να λύσει ο Αρης Λυκογιάννης και για την ακρίβεια να βρει τρόπους ούτως ώστε οι ψηλοί να είναι πιο επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας.

Στο δε μυαλό της διοίκησης, κυριαρχούν ζητήματα τα οποία δεν αφορούν τόσο το αγωνιστικό κομμάτι. Πλέον ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, υποστηρίζει ανοιχτά ότι τα έσοδα απέχουν από αυτά που εκτιμούσε ότι θα είχε η εταιρία. Για παράδειγμα, μέχρι στιγμής έχει διατεθεί ο μισός αριθμός εισιτηρίων διαρκείας σε σχέση με πέρυσι όπου ξεπέρασαν ελαχίστως τα 2.000 κι ενώ επικρατούσε η αίσθηση ότι τουλάχιστον η διάθεση θα ήταν αντίστοιχη της περσινής. 

Η δε συμμετοχή στην ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι η προβλεπόμενη οπότε και από εκεί το έσοδο είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά μ’ αυτό που περίμεναν στην ΚΑΕ. Αυτή η κατάσταση συνδυάστηκε με την αρνητική εξέλιξη που είχε μια σημαντική υπόθεση χορηγίας αλλά και την αμφιβολία που υπάρχει για δύο πάγια έσοδα. Κατά πάσα πιθανότητα, τα έσοδα της ΚΑΕ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά και τη φορολόγηση του στοιχήματος θα κυμανθούν μεταξύ 650.000 και 700.000 ευρώ, αλλά εγγράφως οι διοικούντες δεν έχουν το παραμικρό στα χέρια τους. 

Ισα-ίσα που εμφανίζονται επιφυλακτικοί δεδομένου του περσινού «φιάσκο» στο ζήτημα των χρημάτων από το στοίχημα. Αυτή η κατάσταση έχει κάνει τον Θανάση Χατζόπουλο να κινείται στα όριά του, κάτι που δεν κρύβει στις συζητήσεις που έχει με τους συνεργάτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.