Η οικονομική αδυναμία διατηρεί την απαγόρευση μεταγραφών

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Φεβρουαρίου 2020

Η επιχείρηση συγκέντρωσης χρημάτων για την πληρωμή των παικτών, κυρίως όμως, για τη δημιουργία συνθηκών άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών εξελίσσεται σε…mission impossible. Γιατί το ποσό που απαιτείται είναι δυσεύρετο, πόροι δεν υπάρχουν και στην παρούσα φάση μοιάζει σχεδόν αδύνατο να εξασφαλιστεί η οικονομική δυνατότητα.

Ηδη, με την επιστροφή τους στις προπονήσεις, οι ξένοι παίκτες ζήτησαν να μάθουν πότε θα τους καταβληθεί η προκαταβολή του Γενάρη. Ενδεχομένως στη σημερινή προπόνηση να βρεθεί άνθρωπος της διοίκησης με σκοπό να μιλήσει στους αθλητές και να ζητήσει την υπομονή τους αλλά και να τους πει ότι σε επίπεδο πληρωμών, ο Αρης βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την πλειοψηφία των ομάδων, αλλά και σε καλύτερα σε σχέση με κάποιες άλλες. 

Το θέμα είναι ότι, δεδομένης της αδυναμίας άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, θα πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί η παρουσία των υπολοίπων. Ασχέτως του ότι άπαντες στον Αρη εκτιμούν ότι με το υπάρχον ρόστερ, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η αγωνιστική επιβίωση.

Πάμε στο ζήτημα της άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Το ποσό που απαιτείται, φτάνει τα 100.000 ευρώ. Για την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας αλλά και την κατάθεση προκαταβολών, εφόσον ασφαλώς δεν έχει αλλάξει κάτι σε επίπεδο συμφωνιών. 

Κι αυτό γιατί οι διακανονισμοί έγιναν πριν από τουλάχιστον 20 ημέρες αλλά λόγω της απόφασης πληρωμής της ομάδας (αντί της διάθεσης του ποσού στους πιστωτές), οι τελευταίοι δεν πληρώθηκαν. Δεν είναι δηλαδή βέβαιο ότι δεν θα υπαναχωρήσουν ή δεν θα ζητήσουν κάτι παραπάνω σε σχέση με τα συμφωνηθέντα.

Χειρότερο όλων είναι ότι η ΚΑΕ δεν έχει έσοδα μέσα από εμπορικές συμφωνίες.Το metrosport.gr είχε σημειώσει εξάλλου ότι, όλα όσα είχε πει ο Δημήτρης Γουλιέλμος στο τελευταίο δ. σ. που προηγήθηκε της αποχώρησής του, ήταν απλές προσδοκίες και όχι κλεισμένες συμφωνίες, όπως ο ίδιος τις παρουσίασε. 

Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» δεν μπορούν παρά να περιμένουν τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσει άμεσα η διάθεση των εισιτηρίων με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να επιχειρηθεί μια τελευταία προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, αν όχι για την άρση του ban, τουλάχιστον για να μη δημιουργηθεί η δυνατότητα αποχώρησης καθενός από τους υπάρχοντες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.