Η «οικογένεια ΠΑΟΚ» στα «χαρακώματα»

Δημήτρης Μπούζας27 Φεβρουαρίου 2020

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο τρόπος με τον οποίο κλώτσησαν ο Φερέιρα και οι παίκτες του τη μεγάλη ευκαιρία να είναι οι ίδιοι οι ρυθμιστές και το φαβορί της κατάκτησης του Πρωταθλήματος, πλήγωσε τον κόσμο των περσινών νταμπλούχων προκαλώντας συγχρόνως με την μεγάλη απογοήτευση και μια ανάλογη αναταραχή σε ότι έχει σχέση με την ομαλή λειτουργία του όλου οργανισμού ΠΑΟΚ

Και αναφερόμαστε στον τρόπο, γιατί όπως αποδείχθηκε η ομάδα παρουσιάστηκε απαράδεκτα νωθρή και απροετοίμαστη για έναν αγώνα που ήταν κομβικός και τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας. Η ήττα από έναν αναντίρρητα μετριότατο αντίπαλο και βασικό ανταγωνιστή απέδειξε ότι δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Με συνέπεια να προκληθεί άμεσα μια δραματική ανατροπή στις συνθήκες και στις προοπτικές για τα επόμενα βήματα των ηττημένων.

 Παράλληλα και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα τους μαζί με την ψυχολογία ολόκληρης της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε σε μια κινούμενη άμμο. Από τα ψηλά στα… χαμηλά! Και στα πρόθυρα μιας σοβαρής κρίσης που αν δεν αντιμετωπιστεί δυναμικά και ψύχραιμα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Επιβάλλεται ως εκ τούτου τη συγκεκριμένη στιγμή μια συντονισμένη και γενικευμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης και φρεναρίσματος. Αυτό οφείλει να το στηρίξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Η οικογένεια αφήνοντας στην άκρη την πίκρα της, πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα, να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο κόουτς και να μπει τέλος σε μια άγονη και αυτοκαταστροφική κριτική. 

Εγιναν λάθη. Στο τέλος όμως του χρόνου θα γίνει το ταμείο. Αυτοί που έφταιξαν δεν είναι λίγοι, ούτε και άγνωστοι. Και θα κληθούν να δώσουν λόγο για τις απερισκεψίες και τις τραγικές παραλείψεις τους. Δεν είναι όμως η ώρα για λαϊκά δικαστήρια και αφορισμούς. 

Οι στιγμές απαιτούν καθαρό μυαλό και ήρεμη σκέψη με στόχο να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, να αλλάξουν οι ψυχολογίες και να ενισχυθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο (κίνητρα) η αυτοπεποίθηση των παικτών. Μερικοί από τους οποίους απαξιώθηκαν, άλλοι στοχευμένα και άλλοι χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη. Η ώρα και οι στιγμές απαιτούν κατάθεση ψυχής και αγάπης για τον ΠΑΟΚ. Η “οικογένεια” αντιλαμβανόμενη σε απόλυτο βαθμό την κρισιμότητα της κατάστασης θεωρεί χρέος της να βρεθεί στα χαρακώματα και να βοηθήσει με τον δικό της μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο την ομάδα της.

Y.Γ. Ο αναγνώστης μας, Κώστας Αμπατζής επισημαίνει: “Κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας, για να μην ακούτε ούτε να βλέπετε όσα σας σερβίρουν τα φερέφωνα του Μαρινάκη και των παραρτημάτων τους. Μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε ποιοι είναι αυτοί που μας σέβονται αλλά σέβονται και τον ΠΑΟΚ! Φλομώσαμε στην μπουρδολογία και στο ψέμα! Νομίζω ότι ήρθε η ώρα και ο καιρός να γνωριστούμε με όλους! Και με τους πραγματικούς φίλους μας αλλά και με τους εχθρούς μας! Ισως έτσι προσφέρουμε και κάποια βοήθεια σε μερικούς αφελείς συνοπαδούς μας που μασάνε αμάσητο τον σανό συγκεκριμένων αντι-ΠΑΟΚτσήδων της ενημέρωσης”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.