Η Ντόρτμουντ... έστειλε το πρωτάθλημα στη Μπάγερν

Metrosport Team08 Μαΐου 2021

Η ήττα της Λειψίας από την Ντόρτμουντ (3-2) έστεψε την Μπάγερν Μονάχου για 9η διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Οι Βεστφαλοί ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ, την πέτυχαν και έκαναν τους Βαυαρούς να πανηγυρίσουν προτού μπουν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Οι Βαυαροί στο +7 (και με παιχνίδι λιγότερο) από τους «ταύρους» δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στην Bundesliga μπορούν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα, η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην 4η θέση με 58 πόντους, ούσα στο +2 από την 5η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έχει όμως και αγώνα λιγότερο.

Στα του ματς, οι Βεστφαλοί μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7'. Ύστερα από ωραία κυκλοφορίας της μπάλας, ο Αζάρ βρήκε με τακουνάκι τον Ρόις, ο οποίος έγραψε το 1-0. Ο Σάντσο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 51', με ένα από τα γνωστά του πλασέ, μετά από ατομική ενέργεια.

Οι «ταύροι» δεν παράτησαν όμως την αναμέτρηση. Αρχικά, ο Κλόστερμαν μείωσε σε 2-1 στο 63', για να έρθει στο 77' ο Όλμο να φέρνει το ματς στα ίσα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 2-2 θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ήρθε ο Σάντσο στο 87' να λυτρώσει την ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ-Λειψία 3-2

Χόφενχαϊμ-Σάλκε 4-2

Βόλφσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 3-0

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 0-0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.