Η NOVA θέλει εξορθολογισμό, αλλά αυτό δεν αρέσει καθόλου στις ομάδες της SL1

Δημήτρης Κανελλάκης29 Ιουνίου 2021

«Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» δεν θα τη χαρακτήριζες, όμως, η υπόθεση «τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Super League 1» είναι σαφώς πιο περίπλοκη απ' ό,τι ήταν πέρσι τέτοια εποχή.

Τα πράγματα για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν πολύ απλά. Η NOVA είχε καινούργιο αφεντικό, ήθελε να δείξει δυναμική, να κάνει αισθητή την παρουσία της ύστερα από μια μακρά περίοδο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βέβαια τα δικαιώματα του πρωταθλήματος προσφερόταν για να κάνει τη... «φασαρία» που ήθελε.

Ο Νίκος Σταθόπουλος έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες όλες τις ομάδες, με δέλεαρ συμβόλαια που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα τα έπαιρναν ποτέ μεσαίες και μικρές ομάδες της λίγκας.

Αυτά, όμως, ήταν... last year. Η νέα ιδιοκτησία της NOVA δεν είναι διατεθειμένη να (ξανα) ακριβοπληρώσει το πρωτάθλημα και το έχει καταστήσει σαφές, όχι με διαρροές αλλά ευθέως, με δηλώσεις των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της.

Μυρίζει... εξορθολογισμός και, προφανώς, το project «Super League 1» δεν παίζει μόνο του φέτος. Ούτε η NOVA παίζει μόνη της. Είναι προφανές ότι συνδέεται και με άλλα πράγματα το θέμα, ενώ υπάρχει και άλλος παίκτης.

Διότι μοιάζει πάρα πολύ λογικό αυτό που υπάρχει ως πληροφορία εδώ και κάμποσες μέρες, ότι δηλαδή αν η NOVA ξανακερδίσει ύστερα από πολλά χρόνια το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων της Premier League, η αντίδραση της Cosmote θα είναι να διεκδικήσει -στα σοβαρά- για πρώτη φορά τα δικαιώματα των μεγάλων, τουλάχιστον, του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ανεξάρτητα απ' το αν θέλουν ή δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι ιδιοκτήτες των συνδρομητικών καναλιών, τα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν, είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι ένα πολύ βασικό συστατικό της επιτυχίας ή της αποτυχίας τους.

Εχει αποδειχτεί, για παράδειγμα, ότι για να πουλήσουν triple play δεν αρκεί η σταθερή τηλεφωνία ή το internet. Χρειάζεται να υπάρχει και συνδρομητική τηλεόραση στο πακέτο. Η οποία δεν αρκεί να έχει ταινίες και ντοκιμαντέρ, πρέπει οπωσδήποτε να έχει αθλητικά: είτε το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είτε τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων.

Οπότε, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, που όλα παίζουν το ρόλο τους. Αλλο λιγότερο άλλο περισσότερο αλλά όλα. Κι απ' όλα αυτά θα εξαρτηθεί ποια θα είναι η κατάληξη αυτό το καλοκαίρι, αν θα έχουμε κεντρική διαχείριση ή όχι, ποια θα είναι τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας, αν θα διατηρηθούν κεκτημένα της προηγούμενες σεζόν ή θα μπει... ψαλίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.