Η Νότια Κορέα με επική ανατροπή επί των Πορτογάλων πήρε την πρόκριση και άφησε εκτός την Ουρουγουάη

Κωστής Παναγιώτου02 Δεκεμβρίου 2022

Χθες οι τρομεροί Ιάπωνες πέταξαν εκτός συνέχειας τη Γερμανία, σήμερα ήταν η σειρά της απίθανης Νότιας Κορέας να ανατρέψει το σκορ απέναντι στην Πορτογαλία και να αφήσει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 την Ουρουγουάη, η οποία έκανε το χρέος, νικώντας τη Γκάνα, αλλά η καλύτερη επίθεση των Ασιατών έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο.

Η Πορτογαλία παρά την ήττα πήρε την πρώτη θέση του όγδοου ομίλου, ενώ η Νότια Κορέα τερμάτισε στη δεύτερη θέση και στους «16» θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του έβδομου ομίλου, με την Βραζιλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση και η μόνη που μπορεί να την απειλήσει είναι η Ελβετία, εφόσον κερδίσει τη Σερβία και η "σελεσάο" ηττηθεί από το Καμερούν.



Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τον Νταλότ να μπαίνει από δεξιά στη μεγάλη περιοχή της Νότιας Κορέας και με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Όρτα, οποίος έκανε το 1-0 για τους Πορτογάλους.

Στο 27ο λεπτό οι Ασιάτες ισοφάρισαν τον αγώνα με τον Γιούνγκ Γκουόν Κιμ (1-1), οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών της Πορτογαλίας να διώξουν και με προβολή έφερε στα ίσια το παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτο ημιχρόνου οι Ίβηρες προσπάθησαν να πάρουν και εκ νέου κεφάλι στο σκορ, με τον Νταλότ και τον Βιτίνια να επιχειρούν με σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσουν τον τερματοφύλακα της Νότιας Κορέας, οποίος αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 42' ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά από σουτ του Βιτίνια, βρέθηκε απέναντι από τον Κιμ, αλλά η κεφαλιά από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του να προηγηθεί ξανά στον αγώνα.

Στο 70ο λεπτό οι Νότιο Κορεάτες διαμαρτυρήθηκαν για έντονα για χέρι του Κανσέλο ύστερα από σουτ του Σον βρέθηκε, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ασιάτες βγήκα στην αντεπίθεση, με τον Σον να κρατάει τη μπάλα παρά την πίεση των Πορτογάλων και με μια εκπληκτική κάθετη βρήκε τον Χουάνγκ Χι Τσαν, οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας και το τελικό 2-1 υπέρ της Νότιας Κορέας.

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81' Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66' Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81' Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65' Λεαό), Ματέους Νούνιες (65' Παλίνια), Βιτίνια (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82' Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65' Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.