Η Νιούκαστλ έδωσε 30 εκατομμύρια για τον Γουντ και έγραψε... ιστορία

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Σε μια πολύ περίεργη μεταγραφική κίνηση, προχώρησε η Νιούκαστλ, η πλουσιότερη πλέον ομάδα του κόσμου -με βάση την περιουσία του ιδιοκτήτη της- αποκτώντας τον 30χρονο φορ της Μπέρνλι, Κρις Γούντ.

30 εκατομμύρια ευρώ σπατάλησε η Νιούκαστλ για να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον 30χρονο φορ της Μπέρνλι από τη Νέα Ζηλανδία, Κρις Γουντ, γεννώντας πολλές απορίες στο ποδοσφαιρικό κοινό και κυρίως αυτό του συλλόγου.

Ποιος είναι ο Κρις Γουντ

Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο επιθετικό 1,91 μέτρων, ο οποίος από το 2008 αγωνίζεται στα αγγλικά γήπεδα, με την Γουεστ Μπρομ να τον φέρνει πρώτη στο Νησί από την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, Γουαϊκάτο.

Πέρασε δανεικός από Μπάρνσλεϊ, Μπράιτον, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ Σίτι και Μίλγουολ και το 2013 η Λέστερ τον αγόρασε έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με τις «αλεπούδες» σε 62 εμφανίσεις μέτρησε 20 γκολ και 10 ασίστ και το 2015 τον απέκτησε η Λιντς για 3 εκατομμύρια. Εκεί σε 88 αγώνες είχε 44 γκολ ανεβάζοντας τις μετοχές του και έτσι το καλοκαίρι του 2017 η Μπέρνλι έδωσε 16.000.000 ευρώ και τον έκανε δικό της.

Στην Μπέρνλι αγωνίστηκε σε 165 αγώνες σκοράροντας 53 φορές και πλέον στα 30 του χρόνια θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Νιούκαστλ, η οποία έδωσε 30.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

Έγραψε... ιστορία

Η μεταγραφή αυτή, άφησε ολόκληρη τη ποδοσφαιρική υφήλιο με ανοιχτό το στόμα, προκαλώντας περισσότερο... αρνητικά σχόλια παρά θετικά. Εξάλλου και οι ίδιοι οι οπαδοί των «Ανθρακωρύχων», περίμεναν πιο... εντυπωσιακές μεταγραφές, ιδίως στη θέση του φορ.

Πάντως, ο Γουντ κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς πέρασε στη τρίτη θέση της λίστας με τους άνω των 30 ετών, πιο ακριβούς επιθετικούς.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν το 2018 είχε μετακομίσει στην Γιουβέντους έναντι 117 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη δεύτερη ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, με την Ρόμα το 2000 να σπαταλάει 36.2 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην σχετική λίστα υπάρχουν ονόματα όπως αυτό του Ντιέγκο Μιλίτο, του Σάμουελ Ετό και του Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.