Η νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε παρά τα πέντε αρνητικά ρεκόρ περιόδου

Γιώργος Πετρίδης07 Δεκεμβρίου 2020

Κράτησε την ουσία με τους τρεις βαθμούς, κράτησε την γκολάρα του Χρήστου Τζόλη αλλά πέραν αυτών... τίποτα άλλο για τον ΠΑΟΚ που έκανε μία εμφάνιση που δεν πλησίασε στα πραγματικά του επίπεδα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό αποτυπώθηκε στους αριθμούς με τον ΠΑΟΚ να «γράφει» πέντε αρνητικά ρεκόρ περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για δεύτερη μόλις φορά χωρίς ασίστ αλλά πρώτη σε ματς στο οποίο σκόραρε, αφού δεν είχε ασίστ μόνο στο ματς με τον Βόλο (0-0).

Ήταν λιγότερο απειλητικός από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι αφού περιορίστηκε στις οχτώ τελικές προσπάθειες που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο του ήταν εκείνο των 10 κόντρα στη Λαμία μία εβδομάδα πριν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στα τέσσερα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ δεν έπεσε κάτω από τις 14 τελικές, επίδοση που είχε κόντρα στον ΟΦΗ. Αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι και οι δύο τελικές που είχαν οι «ασπρόμαυροι» μέσα από την περιοχή του Αστέρα, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια τους δεν είχαν πέσει κάτω από τις τέσσερις.

Από την άλλη πλευρά, ενδεικτικό του ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε πίεση από τον Αστέρα, πέραν των μόλις τεσσάρων τελικών που είχε, ήταν και η μία μόνο απόκρουση που καταγράφηκε στη στατιστική του Δικεφάλου. Αυτό είχε γίνει και στα ματς με την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ.

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να χτίσει χθες παιχνίδι από τις πτέρυγες και αυτό αποτυπώθηκε και στους αριθμούς αφού είχε μόνο τρία εύστοχα γεμίσματα, λιγότερα από κάθε άλλο παιχνίδι του στη φετινή Superleague, αφού είχε πέντε στο ματς με τη Λαμία. Τα τρία εύστοχα γεμίσματα ήρθαν σε σύνολο 16 προσπαθειών και αυτό το 18,75% αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τον ΠΑΟΚ. Το προηγούμενο ήταν αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Λαμία, ματς στο οποίο είχε 5/23 γεμίσματα (21,73%).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.