Η νίκη του Αρη στον Βόλο του δίνει ηρεμία και χρόνο

Βασίλης Μάστορας21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρης σ’ ένα από τα δυσκολότερα σταυροδρόμια της νέας αγωνιστικής περιόδου κατάφερε να κάνει τη σωστή επιλογή και να βρει τον δρόμο για μία νίκη τεράστιας σημασίας, μέσα στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Βόλο. Και η νίκη αποκτάει τεράστια σημασία με δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» έπρεπε να διαχειριστούν την κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης με την Κόλος και την κακή ψυχολογία λόγω του αποκλεισμού. Αν σ’ αυτό προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι υπήρχε και υπηρεσιακός προπονητής στον πάγκο, ο Τόλης Τερζής, ο Αρης απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είναι σκληρό καρύδι είχε να διαχειριστεί αρκετά θέματα. Τα κατάφερε όμως, παρότι υπήρχαν σημεία του αγώνα που έπαιξε ανορθόδοξο ποδόσφαιρο, και έφυγε με το τρίποντο από το γήπεδο. Αποτέλεσμα που του δίνει θέση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ηρεμία και εξαιρετική ψυχολογία για τη συνέχεια. Αυτή την οποία πλέον θα διαχειριστεί η Ακης Μάντζιος καθώς ο Τόλης Τερζής, ο προπονητής που έκανε το 3 στα τρία όσες φορές κάθισε στον πάγκο ως υπηρεσιακός, κρίνεται λιγότερο ικανός από τον νέο διάδοχο του Ενινγκ. Θέμα που σηκώνει αρκετή συζήτηση. Γιατί αν θέλει ο Αρης να αλλάξει level έπρεπε να πάρει έναν προπονητή με καλύτερο βιογραφικό από αυτό του Μάντζιου. Ο οποίος μπορεί να βρει τη χημεία της ομάδας του Αρη και να πετύχει σπουδαία πράγματα, στην επιλογή όμως του προπονητή, παρότι πάντα υπάρχει το στοιχείο του ρίσκου, μία διοίκηση φροντίζει να μειώσει τους κινδύνους της αποτυχίας. Οσες γνώσεις κι αν έχει ο Μάντζιος δεν έχει διαχειριστεί ομάδες που βάζουν υψηλούς στόχους κι αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσει. 

Ο Αρης χθες στον Βόλο έπρεπε να βρει τρόπο να σηκωθεί όρθιος και να απαντήσει στους επικριτές του. Το κατάφερε γιατί είχε πάθος στο παιχνίδι του. Κι είναι το στοιχείο που τον κράτησε όρθιο και τον οδήγησε στη νίκη. Ο Τερζής λειτούργησε ορθολογικά στον σχηματισμό της ενδεκάδας. Αφησε εκτός τον Ματίγια, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του, έβαλε τον Σάσα στο κέντρο μαζί με τον Τζέγκο, ώστε να έχει τα τρεξίματα του Βραζιλιάνου που έλλειψαν από τον αγώνα με την Κόλος και στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε τον Σάκιτς. Οι «κίτρινοι» ήταν νευρικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έκαναν λάθη, κύριος στην μεσοεπιθετική τους λειτουργία, αλλά έδειξαν αντανακλαστικά μεσοαμυντικά. Αποτέλεσμα; Ο Βόλος να δημιουργήσει στο α’ ημίχρονο μόνο δύο τελικές από τις οποίες η μία είχε κατάληξη στην εστία του Κουέστα, ενώ ο Αρης δημιούργησε έξι τελικές με τρεις στην εστία. Κι όλα αυτά παρότι ο Αρης δεν είχε την κατοχή (67/33). 

Η ομάδα του Τερζή προηγήθηκε στο 16’ με εύστοχο πέναλτι του Γκάμα, οπότε αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Αρη. Η κατοχή δεν άλλαξε θεαματικά στο β’ ημίχρονο. Τελικώς διαμορφώθηκε σε 59-41, αλλά ο Αρης τελείωσε τον αγώνα με εννέα τελικές έναντι πέντε του Βόλου.

Πέρα από την ικανοποίηση για τη νίκη και την μεσοαμυντική του λειτουργία ο Αρης δεν έχει πολλά να κρατήσει από τον χθεσινό αγώνα. Είχε προβληματική ανάπτυξη, καθώς ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να βρει λύση απέναντι στις «παγίδες» που του έστησε ο προπονητής του Βόλου, όσες θέσεις κι αν άλλαξε μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους διαδρόμους, μαρκάροντας κυρίως ψηλά, κι έτσι ο Αρης δεν εύρισκε εύκολα λύσεις για να φθάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ετσι ο Λόπεθ αρχικά και μετά ο Μάνος που τον αντικατέστησε, χρειάστηκε να αφήσουν τον φυσικό τους χώρο και να κινηθούν σε χώρους έξω από την περιοχή.

Ολα αυτά θα αποτελέσουν θέμα προβληματισμού για τον νέο προπονητή του Αρη. Η ουσία είναι οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί σ’ έναν αγώνα που ήταν επιβεβλημένη κατάκτηση τους. Από τη στιγμή που ο στόχος επιτεύχθηκε όλα καλά για τον Αρη.

FOCUS

Oπως και στην επανέναρξη των Πρωταθλημάτων μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού η Bundesliga έκανε την αρχή, έτσι και στο θέμα της παρουσίας θεατών στους αγώνες 2020-‘21 οι Γερμανοί θα χαράξουν τον δρόμο. Οσο για τα σενάρια που εξετάζουν; Στην καλύτερη περίπτωση παρουσία του 10% των θεατών κάθε σταδίου και το χειρότερο απουσία κόσμου μέχρι 31/12.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.