Η Νέα Τούμπα στην μετά Covid-19 εποχή

Κώστας Πετρωτός15 Νοεμβρίου 2020

Θα θυμάστε προφανώς ότι στο ματς με την Ομόνοια υπήρχε ανοιχτό το σενάριο για να διεξαχθεί με μικρό ποσοστό κόσμου στις εξέδρες. Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά στο κόστος για την προσαρμογή στα μέτρα ασφαλείας για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, που ίσως θα ξεπερνούσε τα έσοδα από τις εισπράξεις του αγώνα.  

Αυτό το στοιχείο είναι μία πρώτη απόδειξη ότι στην μετά-Covid-19 εποχή πολλά μπορούν να αλλάξουν και στην λειτουργία των γηπέδων (περισσότερες θύρες για να μπαίνει χωριστά ο κόσμος, θερμοκάμερες κ.α). Ειδικά, των γηπέδων που πρόκειται να χτιστούν. Αυτός είναι και ένας πολύ σοβαρός λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του δεν μπαίνουν από τώρα στις τελικές συζητήσεις για το σχέδιο κατασκευής του νέου γηπέδου.  

Εχουν τον χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά για την έκδοση των σχετικών αδειών, να πατήσουν «παύση» περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής αναμένονται αλλαγές, έτσι και στο ποδόσφαιρο το τοπίο θα είναι διαφορετικό.  

Και τα γήπεδα θα είναι ένα από εκείνα τα στοιχεία που θα αλλάξουν. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να σχεδιάζει την κατασκευή γηπέδου στο μεταίχμιο για την είσοδο σε μία νέα εποχή και θέλει η τελική επιλογή του να είναι απόλυτα συμβατή με τα νέα στάνταρ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.