Η Νέα Τούμπα και το ενδεχόμενο να μπει στον φάκελο για το Μουντιάλ του 2030

Κώστας Πετρωτός20 Οκτωβρίου 2022

Η πληροφορία υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά πριν από δύο μέρες έγινε για πρώτη φορά θέμα συζήτησης στο 9ο διεθνές συνέδριο του ΠΣΑΤ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Μάνος Σταραμόπουλος παίρνει επίσημη μορφή η πολυαναμενόμενη συνυποψηφιότητα της χώρας μας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, μαζί με την Σαουδική Αραβία (βάζει την πλειοψηφία των χρημάτων) και την Αίγυπτο. 

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν, έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες. Τα περισσότερα παιχνίδια θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται στο Κάιρο και τα υπόλοιπα στην Ελλάδα.

Και εδώ είναι το ενδιαφέρον στοιχείο: Στον φάκελο που υπάρχει φέρεται, μαζί με το «Γ. Καραϊσκάκης», την «OPAP ARENA», το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, να συμπεριλαμβάνεται και η Νέα Τούμπα.

Προφανώς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Ιβάν Σαββίδη. Και η πληροφορία της «Μ» είναι ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έχει ήδη ζητήσει από συνεργάτες του που ασχολούνται με το θέμα του νέου γηπέδου να μάθουν τις λεπτομέρειες που υπάρχουν γύρω από αυτό το ζήτημα και φυσικά το αν υπάρχει τέτοια πρόθεση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και ποιες προϋποθέσεις τίθενται. 

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι υπάρχει ξεκάθαρη στήριξη στο πλάνο κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, η προοπτική διεξαγωγής αγώνων στο πλαίσιο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι πιθανό να δημιουργήσει νέες πηγές χρηματοδότησης του συνολικού έργου που, ας μην ξεχνάμε, δεν αφορά μόνο στην κατασκευή του κτηρίου, αλλά σε συνολική ανάπλαση της περιοχής της Τούμπας. Η «Μ» θα παρακολουθεί από κοντά το όλο ζήτημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.