Η νέα γενιά του ΠΑΟΚ: Ο Τζόλης και οι... άλλοι

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Ιουνίου 2020

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία από τις πιο οργανωμένες ακαδημίες στην Ελλάδα. Από το 2007 ξεκίνησε μία συντονισμένη προσπάθεια, με βαρύτητα στο τμήμα σκάουτινγκ για να εντοπίζονται έγκαιρα τα ποδοσφαιρικά ταλέντα σε όλη την χώρα και με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη και την επένδυση που έγινε, τα τμήματα υποδομής τελειοποιήθηκαν. Μιλάμε για παιδιά, περίπου 280 τον αριθμό, που ξεκινούν από τα πέντε και φτάνουν μέχρι τα 20 τους χρόνια. 

Υπάρχουν, 14 ομάδες, από την Κ19, την Κ17 και την Κ15, μέχρι την Κ14, την Κ13, την Κ12, την Κ11, την Κ10, την Κ9, αλλά και τις Κ8, Κ7, Κ6. Στόχος, φυσικά, να φτάσει κάποια στιγμή ο Δικέφαλος στο σημείο να μπορεί να βασίζεται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή η στιγμή φαίνεται πως φτάνει και στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι το στοίχημα να κερδηθεί.

Ποιοι χτυπούν την πόρτα της πρώτης ομάδας

Φέτος στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας βρίσκονται οι Συμεών Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας), Γιάννης Μιχαηλίδης (στόπερ), Χάρης Τσιγγάρας (αμυντικός χαφ), και Χρήστος Τζόλης (επιθετικός, 2002). Ο τελευταίος, μάλιστα, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Τον ακολουθούν πολύ καλές συστάσεις, ως έναν επιθετικό που σκοράρει και με τα δύο πόδια, έχει «έκρηξη» και ηγετικές ικανότητες, όπως απέδειξε πολλές φορές αγωνιζόμενος με την Κ19 του ΠΑΟΚ απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Τα 19 γκολ σε 24 συμμετοχές με την β' ομάδα λένε πολλά...

Χάρης Τσιγγάρας (2000)

Ο δύο χρόνια μεγαλύτερος του Τζόλη, αμυντικός χαφ, Χάρης Τσιγγάρας, έχει πάρει επίσης «μυρωδιά» από την ανδρική ομάδα. Ηταν εκ των βασικών στελεχών της πρωταθλήτριας Κ15 τη σεζόν 2014-15, πρωταθλητής και την περίοδο 2015-16 με την Κ17, πρωταθλητής και με την Κ19 δύο συνεχόμενες σεζόν (2017-18, 2018-19) και βασικό στέλεχος της Κ19 στην πορεία της στο Youth League τη σεζόν 2018-19. Πλέον, βρίσκεται στον προθάλαμο της μεγάλης ομάδας και, μάλιστα, ακολούθησε την καλοκαιρινή προετοιμασία, έχοντας και παρουσία στο φιλικό με την Τσβόλε. Είναι σε αναμονή για το επίσημο ντεμπούτο του.

Γιάννης Μιχαηλίδης (2000)

Ο αρχηγός της Κ19 του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης, έχει «συστηθεί» στο κοινό, καθώς έχει καταγράψει φέτος και δύο συμμετοχές στο κύπελλο απέναντι σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Έχει ξεχωριστά σωματικά χαρακτηριστικά, ιδανικά για στόπερ. Με πλήρεις σεζόν πρώτα στην Κ17 και συνέχεια στην Κ19, πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του πρωτάθλημα, αήττητο σερί και πήρε πολύτιμες εμπειρίες στο Youth League. Φόρεσε αρχικά την φανέλα με το εθνόσημο στην Εθνική Παίδων και αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων.

Συμεών Παπαδόπουλος (2000)

O νεαρός τερματοφύλακας βρίσκεται από μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. «Μετακόμισε» στον Ηρακλή και επέστρεψε στον Δικέφαλο το 2017. Στον Ηρακλή είχε γεμάτες χρονιές συμμετοχών με την Κ17, ήταν μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΜ και φυσικά κλήθηκε πολλές φορές στις μικρές εθνικές ομάδες. Από το 2017 υπερασπίστηκε σε 22 παιχνίδια την εστία της β' ομάδας, ακολούθησε μία ακόμα σπουδαία σεζόν (2018-19) με το πρωτάθλημα της Κ19 και την εντυπωσιακή πορεία στο Youth League και το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, περιμένοντας για το επίσημο ντεμπούτο του.

Οι δανεικοί που βρίσκονται στην αναμονή

Αντώνης Γαϊτανίδης (μεσοεπιθετικός), Λευτέρης Λύρατζης (δεξιός μπακ), Απόστολος Διαμαντής (κεντρικός αμυντικός), Μάριος Τσαούσης (αριστερός μπακ), Κώστας Μπαλογάννης (κεντρικός χαφ), Ζήσης Χατζηστραβός (επιθετικός χαφ) και Τάσος Μελετίδης (αριστερός χαφ), έχουν πάρει, ήδη, κάποιοι περισσότερες, κάποιοι λιγότερες, εμπειρίες από επαγγελματικό επίπεδο και, πλέον, περιμένουν την αξιοποίησή τους από τον ΠΑΟΚ ή τον περαιτέρω δανεισμός τους. Από αυτούς, πρέπει να σημειωθεί, ότι μόνο οι Λύρατζης και Μπαλογιάννης έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο αγώνα.

Αντώνης Γαϊτανίδης (2000)

Υπάρχει πίστη στο ταλέντο του. Τον έχουμε γνωρίσει από τα φιλικά της πρώτης ομάδας στην προετοιμασία του περασμένου καλοκαιριού και τα γκολ που πέτυχε σε αυτά. Πρόκειται για μεσοεπιθετικό, αλλά παίζει, κυρίως, στην κορυφή, και έχει έφεση τόσο στις ασίστ, όσο και στο σκοράρισμα. Δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έπαιξε μόνο μία φορά και, πλέον, περιμένει, από την νέα σεζόν, να παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς.

Λευτέρης Λύρατζης (2000)

Την σεζόν 2018-2019 κατάφερε να καταγράψει τέσσερις επίσημες συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το ντεμπούτο του τόσο στο κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα. Μοίρασε, μάλιστα, και μία ασίστ στο 6-0 κόντρα στον Αήττητο Σπάτων. Βλέποντάς τον να αγωνίζεται σου δίνει την αίσθηση ότι παίζει χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, με την ωριμότητα και την ψυχραιμία που αντιμετωπίζει τις φάσεις. Φέτος έκανε το επόμενο βήμα, παίζοντας συνολικά σε 22 ματς με τον ΝΠΣ Βόλος και σημειώνοντας ένα τέρμα, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η θέση του είναι δεξιός μπακ.

Απόστολος Διαμαντής (2000)

Βασικότατο στέλεχος της Κ19 τα προηγούμενα χρόνια, φέτος είχε την πρώτη του επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο δυναμικός στόπερ δόθηκε δανεικός στον ΝΠΣ Βόλος και κατάφερε να καταγράψει 13 συμμετοχές, οι 11 εκ των οποίων στο βασικό σχήμα. Πλέον, έχοντας πάρει μία πρώτη γεύση από ανδρική ομάδα η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί ενόψει της νέας σεζόν. Αν, δηλαδή, θα επιστρέψει για να προσδώσει βάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Με τον ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς.

Κώστας Μπαλογιάννης (1999)

Είναι από τους τυχερούς που πρόλαβαν την σεζόν 2019-2019 να κάνει το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ, στο εκτός έδρας ματς με τον Αήττητο Σπάτων. Ως συνέχεια ήρθε η φετινή γεμάτη χρονιά που πραγματοποίησε με την φανέλα του ΝΠΣ Βόλος. Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός κεντρικός χαφ αγωνίστηκε συνολικά σε 21 παιχνίδια και εξελίχθηκε σε ένα από βασικά «γρανάζια» της θεσσαλικής ομάδας.

Μάριος Τσαούσης (2000)

Ο Μάριος Τσαούσης ήρθε από τον Ηρακλή το 2010 και ήταν εκ των αρχηγών της πρωταθλήτριας Κ15 (2014-15), όπως και της Κ14 (2013-14) και της Κ17. Πρόκειται για αριστερό μπακ, που μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά και στη θέση του αριστερού χαφ. Τεχνίτης και γρήγορος, εξελίσσεται γρήγορα. Φέτος πήρε πολύτιμες εμπειρίες στον ΝΠΣ Βόλος, καταγράφοντας 13 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ περιμένει για το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ.

Ζήσης Χατζηστραβός (1999)

Ο Ζήσης Χατζηστραβός συνδυάζει την εξαιρετική τεχνική με το μυαλό. Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το 2013, όταν άφησε τις Σέρρες. Πρόκειται για έναν επιθετικό χαφ, με πλουραλισμό στο παιχνίδι του. Ηταν βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ17 και σκόρερ στον τελικό, βασικό στέλεχος και της πρωταθλήτριας Κ19. Φέτος εντυπωσίασε με τις ενέργειές του και τα γκολ του, αγωνιζόμενος στην Β' Εθνική με την φανέλα του Καραϊσκάκη. Ολοκλήρωσε την χρονιά με 20 παρουσίες και οκτώ τέρματα. Δεν έχει παίξει σε επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Τάσος Μελετίδης (1999)

Ο Τάσος Μελετίδης παίζει ως αριστερός χαφ και ξεχωρίζει για την γρήγορη σκέψη του και την καλή τεχνική του κατάρτιση. Διαχειρίζεται εξίσου καλά τόσο το δεξί, όσο και το αριστερό του πόδι. Πρωταθλητής και εκ των βασικών συντελεστών των επιτυχιών της Κ17 και της Κ19 τα προηγούμενα χρόνια. Ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2011, οπότε έφυγε από τον Αρη. Όπως και ο Χατζηστραβός, φέτος δόθηκε στον Καραϊσκάκη, αλλά δεν κατάφερε να καταγράψει επίσημη συμμετοχή, ενώ δεν έχει φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου σε επίσημο αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.