Η... νέα αρχή του Ματέο Γκαρσία

Γιώργος Στράντζαλης26 Ιουνίου 2021

Η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία στον Αρη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, δικαιολογημένα σκόρπισε ενθουσιασμό, καθώς όλοι είχαν στο μυαλό τους τον Ματέο του 2018. Τότε είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και είχε τραβήξει όλα τα φώτα επάνω του. 

Ο Αργεντινός, όμως, την περσινή σεζόν δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Δεν έγινε ο ηγέτης της ομάδας, που όλοι περίμεναν, και εκτός από ορισμένες εμφανίσεις “πυροτέχνημα” δεν προσέφερε στο σύνολο. Η φετινή σεζόν αρχίζει από διαφορετική αφετηρία για τον Ματέο Γκαρσία, με πιο βασικό χαρακτηριστικό ότι κάνει “γεμάτη” προετοιμασία.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο, στα 3-5 Πηγάδια, ο Αργεντινός σταδιακά παρουσιάζει κάτι καλύτερο μέρα με τη μέρα. Έχει όρεξη, βγάζει ένταση στις προπονήσεις και γενικώς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει στην ποδοσφαιρική του… κανονικότητα. Η προσπάθεια του Ματέο ασφαλώς και δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Άκη Μάντζιο. Βλέπει ότι πλέον έχει πιο ενεργό ρόλο και ότι λειτουργεί ξανά ως βασικό μέλος της ομάδας. Προφανώς κανείς δεν περίμενε την προετοιμασία για να καταλάβει πόσο ικανός και ποιοτικός παίκτης είναι ο Γκαρσία. Αυτά που μπορεί να δώσει είναι καταγεγραμμένα. 

Το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί τον ρόλο του στην ομάδα και να… βγει μπροστά. Να εξελίξει τα θετικά του στοιχεία και να βελτιώσει τα αρνητικά του. Να γίνει πιο ομαδικός και κυρίως πιο απλός στο παιχνίδι του. Κάτι για το οποίο ο Άκης Μάντζιος δίνει… αγώνα, με πολύ κουβέντα, συμβουλές και εκατέρωθεν παρατηρήσεις προς τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.