Η Μπενφίκα τις εντυπώσεις, η Λίβερπουλ την πρόκριση, έλαμψε ο Τσιμίκας

Δημήτρης Καλαϊτζής13 Απριλίου 2022

Σ΄ ένα τρομερό παιχνίδι με έξι γκολ και εναλλαγές στο σκορ, Λίβερπουλ και Μπενφίκα αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο «Άνφιλντ», με την ομάδα του Κλοπ να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα. Στην επόμενη φάση οι «κόκκινοι» θα αντιμετωπίσουν την Βιγιαρεάλ που πέταξε εκτός διοργάνωσης την Μπάγερν Μονάχου. 

Να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Χίλσμπορο.

Στα του αγώνα, η πρώτη τελική στο παιχνίδι ανήκε στους Πορτογάλους. Ο Έβερτον επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 13΄.

Στο 20ο λεπτό, ήταν σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει, με τον Βλαχοδήμο να λέει διπλό όχι σε Φιρμίνο και Ζότα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, ο Κονατέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Στο 23΄ ο Νούνιες με ωραίο σκαφτό νίκησε τον Άλισον, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 26΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ντίας.

Στο 30΄ ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Ράμος. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο Φιρμίνο έφυγε στην κόντρα μετά από μακρινή μπαλιά και έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκριμάλντο έδιωξε με τάκλιν προ του Ντίας στο 38΄.

Στο 45΄ η Λίβερπουλ απείλησε ξανά, όμως το σουτ του Κεϊτά πέρασε άουτ. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό, η Λίβερπουλ ξανά πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ύστερα από λάθος του Βλαχοδήμου, ο Ζότα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φιρμίνο πετάχτηκε στην μπορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. 

Στο 65΄ οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το φάουλ και ο Φιρμίνο με πλασέ νίκησε και πάλι τον Βλαχοδήμο, γράφοντας το 3-1. 


Η Μπενφίκα δεν τα παράτησε και αρχικά μείωσε σε 3-2 με τον Γιάρεμτσουκ στο 73΄(ελέχθηκε η φάση και από το VAR), ενώ εννιά λεπτά μετά ισοφάρισε σε 3-3 με τον Νούνιες. 



Και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι αετοί λίγο έλειψε να φέρουν τούμπα το ματς με τον Νούνιες, αλλά ο Άλισον απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το 3-3.  


Στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Νούνιες, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.