Η Μπαρτσελόνα με ανατροπή τίτλου πήγε στο +12 από τη Ρεάλ

Metrosport Team20 Μαρτίου 2023

Η Μπαρτσελόνα με τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης επικράτησε με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον βρίσκεται στο +12 από τους "μερένχες", αγκαλιάζοντας τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι "μπλαουγκράνα" μετά τη σημερινή νίκη στο el clasico έφτασαν τους 68 βαθμούς και πήγαν τη διαφορά από τη Ρεάλ στους δώδεκα βαθμούς, 12 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Αραούχο μόλις στο 8ο λεπτό, μετά από σέντρα τους Βινίσιους. Η ομάδα του Τσάβι πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση πριν το τέλος του πρώτου μέρους και με την ολοκλήρωση του 45λεπτου έφεραν τον αγώνα στα ίσια με τον Σέρζι Ρομπέρτο.

Η Ρεάλ στο 82ο λεπτό έστειλε πάλι τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του Ασένσιο ακυρώθηκε σωστά μετά από χρήση VAR. Οι "μερένχες" ανέβασαν τις γραμμές τους στα τελευταία λεπτά για να βρουν το γκολ της νίκης, με αποτέλεσμα να αφήσουν κενά στα μετόπισθεν.

Στο 90+2' η Μπαρτσελόνα έφυγε στην αντεπίθεση και ο Φρανκ Κεσιέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά, δίνοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της LaLiga.

Μπαρτσελόνα (Προπονητής: Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο (77' Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (84' Τόρες), Λεβαντόβσκι, Γκάβι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Προπονητής: Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (62' Μεντί), Μόντριτς (76' Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (76' Τσουαμενί), Κρόος (62' Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (76' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.