Η... μπάλα ξαναδίνει νόημα στα Σαββατοκύριακά μας

Δημήτρης Κανελλάκης06 Ιουνίου 2020

Ασχέτως των επιφυλάξεων, των προβληματισμών, των ερωτημάτων που όλους μάς απασχολούν σχετικά με το ποια θα είναι η εικόνα που θα αντικρύσουμε, ποια θα είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες, αν θα έχουν κίνητρο ή αν θα δούνε ως απολύτως διεκπεραιωτική την διαδικασία και μόνο που γυρίζουν στο γήπεδο είναι ένας λόγος για να αισθάνονται ικανοποίηση όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι τρεις, περίπου, μήνες χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα. Και τα καλοκαίρια υπάρχει ένα κενό μεταξύ λήξης του προηγούμενου πρωταθλήματος και έναρξης του επόμενου, όμως, δεν είναι το ίδιο.

Τα καλοκαίρια ακόμη κι όταν οι παίκτες κάνουν διακοπές, οι ομάδες συνεχίζουν την λειτουργία τους. Σχεδιάζουν, οργανώνουν, διαπραγματεύονται, ετοιμάζουν την επόμενη σεζόν. Κι αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος για τους φιλάθλους, που τους... τρέφει, τους κρατάει σε εγρήγορση, τους προετοιμάζει για το καινούργιο που θα δούνε στα φιλικά παιχνίδια και μετά στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η περίοδος της καραντίνας δεν... παλευόταν. Για τον απλούστατο λόγο ότι μπήκε ένα stop σε όλα. Κανείς δεν ήξερε πώς θα είναι η επόμενη μέρα, κανείς δεν μπορούσε να κάνει υπολογισμούς για το μέλλον, να δρομολογήσει σχεδιασμούς, αφού δεν ήξερε ούτε καν αν θα τελειώσει άδοξα ή αν θα ολοκληρωθεί με μεγάλη καθυστέρηση η τρέχουσα σεζόν.

Ηταν κάτι πρωτοφανές, που, όπως και να το κάνουμε, επηρέασε τους φιλάθλους. Ολη αυτή η κατάσταση που βιώσαμε είχε ως αποτέλεσμα να ατονήσει το ενδιαφέρον τους, να μην έχουν και πολλή διάθεση για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Από σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και πάλι. Μπορεί να μην επιστρέψουμε από τη μια μέρα στην άλλη σε συνθήκες προ κορωνοιού, αλλά, το σύστημα θα αρχίσει να παίρνει μπρος σιγά-σιγά και σύντομα θα φτάσει και πάλι σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας.

Για τον απλούστατο λόγο ότι μάς έλειψε η αγαπημένη μας συνήθεια. Τα Σαββατοκύριακά μας θα αποκτήσουν και πάλι το ενδιαφέρον που τους δίνει η... μπάλα. Εστω κι αν αυτό που θα δούμε μπορεί και να μην μας αρέσει, λόγω αυτής της μεγάλης περιόδου απραξίας και των δύσκολων συνθηκών στις οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν οι ποδοσφαιριστές...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.