Η μπάλα τιμωρεί σκληρά!

Αρις Νικολάκης18 Οκτωβρίου 2021

Τα ήθελε, που λένε, και τα έπαθε ο ΠΑΟΚ. Πως τα έπαθε;Κάνοντας συγκλονιστικό όγκο λαθών (σε άμυνα κι επίθεση) κόντρα σε μία ικανή ομάδα για τη ζημιά. Τα λέγαμε! Δεν τα λέγαμε; Η μπάλα τιμωρεί. Και μάλιστα, σκληρά. Ο ΠΑΟ υπέστη την τιμωρία από το πάθημα του. Να γίνει τουλάχιστον, μάθημα!

Από το 0-1 στο 4-1 κι από εκεί στο 4-4 αποκαλύφθηκαν και δυνατότητες κι αδυναμίες του Κυπελλούχου.Πέραν τούτου βέβαια, για τον ΠΑΟΚ σήμανε συναγερμός. Αμυντικά υπολειτουργεί. Κι ενόψει Κοπεγχάγης κι Ολυμπιακού – θα υποστεί σαφώς μεγαλύτερη πίεση – χρειάζεται κάθετη επέμβαση, για να λειτουργήσει ορθά. Χθες πάντως, δεν ήταν σε καλή ημέρα κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Τούτο επιδείνωσε την αμυντική δυσλειτουργία του ΠΑΟΚ. Βάλτε και τον Λούκας Τέιλορ. Στον Βραζιλιάνο κάποιος πρέπει να εξηγήσει πως είναι αμυντικός κι ουχί επιθετικός.

Να μην πέσει όμως, το ανάθεμα τού 4-4 από 4-1 σε ένα ή δυο παίκτες. Και δη της άμυνας του. Αν και για τα τέσσερα γκολ ήταν σαφής ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ήταν χαζά», είπε Ρουμάνος. Το ανάθεμα αφορά και την επίθεση του. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι. Υπεύθυνοι κι υπόλογοι για την απόπειρα αυτοκτονίας του «δικέφαλου» ήταν κι οι ένδεκα του ΠΑΟΚ. Στο 0-1 ο Γιώργος Μιχαηλίδης έχασε τον σκόρερ. Κι Άντερσον Εσίτι απλά, έβλεπε. Στο 4-2 ο Φερνάντο Βαρέλα – αγκαζέ με τον Λούκας Τέιλορ – έβλεπε την πλάτη του σκόρερ, Χουλιάν Μπαρτόλο. Στο 4-3 ο συνήθης… ύποπτος Λούκας Τέιλορ κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν αλλού. Και στο 4-4 ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν «ωσεί παρών»… θεατής στην κεφαλιά, σαν σε προπόνηση, του Ζαν Πιέρ Ρινέρ.

Πέραν τούτων ο ΠΑΟΚ έχασε – εκτός από το πέναλτι (στο οποίο ο Μπόρις Κλέιμαν… έκλεψε) – ευκαιρίες κι εξ αιτίας αστοχίας κι εξ αιτίας του τερματοφύλακα της σημαντικής ομάδας (δεν είναι τυχαία στις κορυφές του Πρωταθλήματος) τού Βόλου. Δε θα ήταν δα υπερβολή, εάν λέγαμε και το λέμε, πως ο Ισραηλινός – πέρα από τον όγκο λαθών του ΠΑΟΚ - ήταν ουσιαστικά, η αιτία του 4-4 από τον 4-1! Οι αποκρούσεις του ήταν απίστευτες μεν αλλά αληθινές, δε…

Δεν υποτίμησε τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ. Δεν έκανε… χαβαλέ. Κι ας φάνηκε έτσι. Θα μπορούσε να σκοράρει άνετα και στο Β΄ όπως και στο Α΄ ημίχρονο. Τα πολλά. Πάρα πολλά σοβαρά λάθη του πλήρωσε πάλι. Με τέτοια λάθη δεν πάει πουθενά. Όσο κι όπως και να παίζει μπάλα!

Η απώλεια δυο βαθμών είναι το κακό για τον Κυπελλούχο. Το χειρότερο είναι το… τσαλάκωμα της ψυχολογίας του. Από εκεί που έπλεε σε γαλήνια νερά. Κι ενώ μετά το 4-1 από το 0-1 πετούσε στα σύννεφα, υπέστη συντριβή επί της γης. Με δυσθεώρητο όγκο λαθών σε όλες τις γραμμές του. Γεγονός το οποίο προηγείται των αγώνων με Κοπεγχάγη κι Ολυμπιακό.

Κλείνοντας πάντως, δεν μπορούμε, να πούμε.. Και δε λέμε πως ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε. Δεν έπαιξε καλά. Μέχρι το 45ο λεπτό ήταν γοητευτικός. Δεν ήταν απογοητευτικός μετά. Ναι, αλλά… Χάθηκαν δυο βαθμοί. Κι αυτό μετρά. Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι!

Και κάτι ακόμη. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχασε ήδη τρεις βαθμούς σε τρεις αγώνες. Οφείλουν, να το προσέξουν αυτό οι αρμόδιοι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.