Η μπάλα στα πόδια των παικτών και του Φερέιρα

Metrosport Team11 Ιουλίου 2020

 Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές από νωρίς χθες το μεσημέρι. Το CAS δικαίωσε σε πρώτο βαθμό τον ΠΑΟΚ, του επέστρεψε τους επτά βαθμούς, η Λίγκα υποχρεώθηκε στο επίσημο site της να διορθώσει την βαθμολογία και ο Δικέφαλος έχει και πάλι την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

Αρκεί βεβαίως να παίξει σαν ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (στο Καραϊσκάκη) και την ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ) που ακολουθούν, να κερδίσει τους απαραίτητους βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική με νίκη επί του Άρη στην Τούμπα, να σφραγίσει την δεύτερη θέση. Η μπάλα είναι πλέον στα πόδια των παικτών και του Φερέιρα. Οι οποίοι ενημερώθηκαν από νωρίς χθες το μεσημέρι για τα ευχάριστα νέα που δίνουν και πάλι το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, αυτή την διαφορά των τριών βαθμών, από την τρίτη πλέον ΑΕΚ.  

Ο ΠΑΟΚ έχει 68 βαθμούς, η ΑΕΚ 65 και όλα θα κριθούν στις τρείς τελευταίες αγωνιστικές. Ο Δικέφαλος χρειάζεται πρακτικά δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ή μία νίκη και μία ισοπαλία στα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν και φυσικά μία νίκη επί του Άρη για να «τελειώσει» την υπόθεση της δεύτερης θέσεως. Η ψυχολογική ώθηση που έχουν πλέον οι παίκτες και ο Φερέιρα, αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την προσπάθεια που καλούνται να κάνουν αυτές τις 10 ημέρες, έως το τέλος των πλέι οφ. 

Ότι κι αν έγινε στο παρελθόν, αγωνιστικά, πρέπει να μείνει στην άκρη. Είναι όμως απαραίτητο να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, να παίξει η ομάδα με όλες της, τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου και να αποδείξει μέσα στο γήπεδο (παρά τα κακώς κείμενα των προηγούμενων αγώνων) πως διαθέτει τα αποθέματα για να φθάσει στην «πηγή και να πιει νερό». Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, πως έχουν υποχρέωση να υπερβάλλουν εαυτούς για να φθάσουν σε νίκες που θα οδηγήσουν την ομάδα στα προκριματικά του Champions League.  

Ο Φερέιρα (ανεξάρτητα από τα πολλά λάθη που έχει κάνει στην διαχείριση της ομάδας) είχε δηλώσει δημόσια, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια μιλώντας στους παίκτες, πως η επιστροφή των επτά βαθμών μπορεί να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ έως το τέλος. Αυτή πλέον, είναι η χρυσή ευκαιρία. 

Πρέπει να αναφέρουμε πως αύριο Κυριακή, εκτός από το ματς στο Καραϊσκάκη, καθοριστικό θα είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Αθήνα. Οι Βιεϊρίνια και Πέλκας αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει στα τρία κομβικά παιχνίδια που ακολουθούν και η ώθηση που μπορούν να δώσουν στους συμπαίκτες τους, θα είναι καθοριστική για την επίτευξη του στόχου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.