Η μπάλα πλέον στο γήπεδο του Μπούργος και δικαίως είναι χρονιά μεγάλων απαιτήσεων, η φετινή για τον Αρη

Βασίλης Μάστορας15 Ιουλίου 2022

Δεν ήθελε πολύ για να αρχίσουν οι φίλοι του Αρη να κάνουν όνειρα μεγάλα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 Καλή η συμμετοχή στο Conference League, αλλά πλέον έχουν ωριμάσει αρκετά πράγματα, ώστε ο Αρης να ζητάει ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Η εποχή της συντηρητικής διαχείρισης των στόχων και της ικανοποίησης μόνο με την ευρωπαϊκή συμμετοχή, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. 

Ωρίμασε διοικητικά ο Θόδωρος Καρυπίδης, ωρίμασε η ποδοσφαιρική κουλτούρα της ομάδας, ανέβηκε το μπάτζετ, οπότε δεν υπάρχει λόγος οι «κίτρινοι» να είναι ικανοποιημένοι απλώς με τη συμμετοχή, ακόμη και στο Europa League. To ρόστερ άλλωστε που κάνει ο Αρης για τη νέα χρονιά πυροδοτεί την αισιοδοξία και ανεβάζει τον πήχη των στόχων. 

Οποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν είναι στο κλίμα της ομάδας. Στην εποχή του Καρυπίδη δεν έχουν γίνει τόσο εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις. Παίκτες με γεμάτες χρονιές και με παραστάσεις από τα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Αλλοι που αναζητούν το επαγγελματικό τους restart και άλλοι οι οποίοι βλέπουν τον Αρη ως έναν επαγγελματικό προορισμό, όπως ο Καμάτσο και ο Μανού Γκαρσί, που θα τους βοηθήσει να κάνουν ένα καλύτερο επαγγελματικό βήματα μετά από μία-δύο ποδοσφαιρικές περιόδους. Ποδοσφαιριστές με δίψα για διάκριση και αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να φωνάξουν ένα δυνατό «παρών».

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες, με τον Ζερβίνιο στην κορυφή της «πυραμίδας», έχουν βαρύ βιογραφικό και την εμπειρία για να αποτελέσουν χρήσιμα «εργαλεία» στα χέρια του Μπούργος. Το προτέρημα τού Αρη; Οτι έχει την πολυτέλεια των δύο τουλάχιστον παικτών για την ίδια θέση. Ρόστερ που θα έχει έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού, το οποίο τους κάνει όλους καλύτερους και θα «λύνει» τα χέρια του προπονητή όταν υπάρχουν απουσίες.

Ο Μπούργος δεν βοήθησε τον Αρη μεταγραφικά με την ατζέντα του. Ισως και για λόγους που να μην έχουν να κάνουν μόνο με τη δυναμική του Αργαντίνου στις ομάδες της Ισπανίας, αυτά που περίμενε η διοίκηση δεν τα πήρε, τουλάχιστον από τις direct επαφές. 

Το έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μία καλή γνωριμία ενός προπονητή με ένα κλαμπ της Ισπανίας, δεν αποτελεί εγγύηση για την απόκτηση ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Οι ομάδες που δανείζουν ταλέντα θέλουν ο παίκτης τους να μεταγραφεί σ’ ένα κλαμπ που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί.

Ας επιστρέψουμε όμως στους στόχους του Αρη κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Λίγο πολύ είναι αυτονόητοι. Ο πήχης των απαιτήσεων μεγαλώνει κι αυτή είναι μία φυσιολογική εξέλιξη λόγω του νέου ρόστερ. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι αυτοί οι οποίοι δεν θα συμβιβάζονται με τη μετριότητα. Τι απομένει; Ο Μπούργος να βάλει τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση και να μην κάνει… ανορθογραφίες. Γιατί πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο του Αργεντινού.

FOCUS

Αραγε σκέφτηκε κανείς να χρήσει τον Μάτζικ Τζόνσον πρεσβευτή τουρισμού της Ελλάδας; Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του ΝΒΑ λατρεύει την χώρα μας και έχει κάνει δεκάδες αναρτήσεις στα social media για τις ομορφιές της. Εξαιρετική πάντως κίνηση ήταν το τηλεφώνημα που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον ευχαριστήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.