Η Μπάιλς και 90 γυμνάστριες μήνυσαν το FBI και ζητούν 1 δισ. δολάρια

Metrosport Team09 Ιουνίου 2022

Ένα μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ με την Σιμόν Μπάιλς και περισσότερες από 90 Αμερικανίδες αθλήτριες να μηνύσουν την ομοσπονδιακή αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, FBI, ζητώντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

«Το FBI, γνώριζε ότι ο Λάρι Νασάρ αποτελούσε κίνδυνο για τα παιδιά όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η επίθεσή μου τον Σεπτέμβριο του 2015», τόνισε η γυμνάστρια Μάγκι Νίκολς, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου "Manly, Stewart & Finaldi".

«Για 421 ημέρες, προκειμένου να κρύψουν αυτές τις πληροφορίες από το κοινό, επιτρέποντας στον Νασάρ να συνεχίσει να επιτίθεται σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες», αναφέρεται από τις Αμερικανίδες πρωταθλήτριες, οι οποίες κατηγορούν τους αξιωματικούς του FBI ότι "συνεργάστηκαν" με την Ομοσπονδία Γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών και την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.

Οι πρώτες κατηγορίες διαβιβάστηκαν τον Ιούλιο του 2015. Η έρευνα, όμως, σταμάτησε άμεσα και χρειάστηκε άλλη μια αναφορά σχεδόν μετά από ένα χρόνο, για να αρχίσει η ομοσπονδιακή αστυνομία νέες έρευνες. «Οι πράκτορες διέπραξαν πολλά και θεμελιώδη λάθη και παραβίασαν αρκετούς κανόνες του FBI», αναφέρει η γενική επιθεώρηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια καταδικαστική αναφορά.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, τρεις πρωταθλήτριες, οι Μπάϊλς, Μαρόνεϊ και Νίκολς, είχαν κατακρίνει ενώπιον μιας επιτροπής, την αδράνεια των αθλητικών αλλά και των αστυνομικών αρχών, σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Νασάρ.

Το FBI  σε επίσημη ανακοίνωση ανέφερε: «τα θεμελιώδη λάθη που έγιναν το 2015 και το 2016 δεν έπρεπε ποτέ να γίνουν». Ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο οι αμερικανικές αθλητικές αρχές συμφώνησαν να πληρώσουν 380 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματα του Λάρι Νασάρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.