Η Μίλαν περνά στα «χέρια» της Redbird- Λεμπρόν Τζέιμς και Drake συνιδιοκτήτες

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μίλαν με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να περνά στα χέρια του ομίλου RedBird, με τους Λεμπρόν Τζέιμς και Drake να είναι, πλέον, μικρομέτοχοι.

Τόσο ο σύλλογος όσο και RedBird Capital Partners ("RedBird") ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για την εξαγορά των μετοχών των «ροσονέρι» έναντι του ποσού των 1,2 δισεκατ. ευρώ.

Μαζί της θα επενδύσουν και άλλες δύο εταιρείες στην ομάδα του Μιλάνου, η Yankee Global Enterprises, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Νιου Γιορκ Γιάνκις, της πιο επιτυχημένης ομάδας μπέιζμπολ στην Αμερική, η οποία κατέχει το 20% της Νιου Γιορκ Σίτι, μαζί με το City Football Group. Η δεύτερη είναι η επενδυτική εταιρεία Main Street Advisors, η οποία εδρεύει στο Λος Άντζελες. Και έχει ενδιαφέρον η δεύτερη, με δεδομένο πως μέτοχοι σ' αυτή, συνεπώς πλέον και στη Μίλαν είναι ο ένας και μοναδικός Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και ο διάσημος ράπερ Drake.

Ο ιδρυτής της RedBird, Τζέρι Καρντινάλε, τοποθετήθηκε επί του θέματος και υποστήριξε πως «έχουμε σαφές όραμα για τη Μίλαν. Να υποστηρίξουμε τους ταλαντούχους παίκτες και το προπονητικό τιμ για να φέρουν επιτυχίες στο γήπεδο και να επιτρέψουμε στους φιλάθλους μας να ζήσουν μεγάλες εμπειρίες με αυτό το ιστορικό κλαμπ».

«Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το δίκτυό μας παγκοσμίως, αλλά και την ικανότητά μας στην ανάπτυξη αθλητικών σταδίων για να διατηρήσουμε τη Μίλαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου», ανέφερε ακόμη ο Τζέρι Καρντινάλε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.