Η μεταρρύθμιση του Μητρώου θα ολοκληρωθεί και καλό είναι τα λάθη να γίνουν μάθημα σε όλους

Δημήτρης Κανελλάκης21 Οκτωβρίου 2022

Καιρός ήταν... Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Εξαιτίας μιας κόντρας ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις από τη μία, τον υφυπουργό Αθλητισμού από την άλλη, που, όπως σε αρκετές περιπτώσεις εξήγησα, κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ένα... λάθος το οποίο είχε συνέπειες και κόστος για όλους, κυρίως όμως γι' αυτούς που δεν είχαν καμία ευθύνη...

Διότι σε αυτή την ιστορία υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι καιρό τώρα υποχρεωνόταν σε μια ταλαιπωρία χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και ήταν αναγκασμένοι να παρακολουθούν την μάχη που εξελισσόταν χωρίς να μπορεί κανείς να τους εξηγήσει γιατί θα έπρεπε να είναι τα παράπλευρα... θύματά της.

Αναφέρομαι, ασφαλώς, στον πολύ μεγάλο αριθμό των συλλόγων, κάποιοι εκ των οποίων από την πρώτη στιγμή, άλλοι στην πορεία, φρόντισαν ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για την εγγραφή στο Μητρώο και να ολοκληρώσουν την διαδικασία για να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έθετε ο Νόμος.

Αυτοί οι σύλλογοι και οι αθλητές τους, που ήταν και η πλειοψηφία, πλήρωσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τίμημα το οποίο δεν όφειλαν. Και μεταξύ αυτών μπορεί να υπήρχαν κάποιοι που είχαν επιφυλάξεις για το Μητρώο, ενστάσεις για τα κριτήρια που έθετε για την εγγραφή, δυσκολίες για να ετοιμάσουν το φάκελό τους.

Όμως, δεν σήκωσαν την σημαία της επανάστασης. Αντιθέτως, έκαναν όσα έπρεπε ώστε να είναι με τη νομιμότητα, να μπορούν μέσω της ένταξής τους στο Μητρώο να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις.

Βέβαια, όταν μια τόσο δύσκολη υπόθεση, μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση, σε μια χώρα που έχουμε... αλλεργία με τις μεταρρυθμίσεις, φτάνει στο τέλος της, ξεχνιούνται και οι εντάσεις και οι συγκρούσεις και τα όποια εμπόδια υπήρξαν.

Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν αυτή η ιστορία να μας γίνει μάθημα κι αν ποτέ στο μέλλον χρειαστεί στον ελληνικό αθλητισμό να υπάρξει κάτι αντίστοιχο, οι εμπλεκόμενοι να είναι πιο πολύ προσανατολισμένοι στον διάλογο, στην αναζήτηση λύσεων, στην συναίνεση και όχι στις ακραίες αντιδράσεις, όπως τις ζήσαμε με την ιστορία του Μητρώου...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.